formula 1

Debakl Mercedesa i Ferrarija na prvom treningu, Red Bull i Aston Martin najspremniji ulaze u novu sezonu

03.03.2023 u 14:46

Bionic
Reading

U nedjelju utrkom za Veliku nagradu Bahraina započinje nova sezona Formule 1, a danas je vožen prvi slobodni trening

Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu bio je najbrži na prvom slobodnom treningu uoči početka nove sezone Formule 1. Bolidi su danas po prvi put odradili 'službene' vožnje, vrlo vjerojatno je bilo dosta i 'skrivanja' uoči starta utrke za Veliku nagradu Bahraina koja se vozi u nedjelju.

Red Bull se pokazao kao najspremniji, Perez je bio najbrži, a aktualni prvak Max Verstappen treći. Između njih se iznenađujuće smjestio veteran Fernando Alonso u Aston Martinu, a četvrti je bio Lando Norris u McLarenu.

Charles Leclerc u Ferrariju zauzeo je peto mjesto, ali je za Perezom zaostao gotovo sekundu i pol, a njegov momčadski kolega Carlos Sainz izvrtio se na stazi te je imao najlošije vrijeme prvog slobodnog treninga.

Razloga za zadovoljstvo nemaju ni u Mercedesu, Lewis Hamilton završio je na 10., a George Russell na 11. mjestu, obojica s više od dvije sekunde sporijim vremenom od vodećeg Red Bulla.

Šesti je bio Lance Stroll u Aston Martinu što je ugodno iznenađenje jer je Kanađanin prije nekoliko dana pao s bicikla i ozlijedio šaku te je zbog tog propustio prva testiranja novog bolida. No, čini se da za njega problema neće biti.

Drugi slobodni trening na rasporedu je od 16 sati.