pravi 'patriot'

Kapetan je ruske reprezentacije, a otac mu je Ukrajinac. Sve je šokirao izjavom: Ja sam za Putina, to ne skrivam!

02.03.2023 u 15:37

Bionic
Reading

Artem Džjuba (34) proslavljeni je ruski nogometaš, dugogodišnji kapetan reprezentacije, a u karijeri je igrao za moskovski Spartak, Tom iz Tomska, Rostov, Zenit St. Peterburg, Arsenal iz Tule i turski Adanu Demirspor. Prije točno godinu dana zbog rata u Ukrajini odbio je igrati za rusku reprezentaciju, a sad je šokirao sve

'S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji, Artem Džjuba se ispričao i zamolio, iz obiteljskih razloga, da ga ne pozivaju za sljedeće susrete ruske reprezentacije', objavio je Ruski nogometni savez prije točno godinu dana.

Bila je to teška odluka za Artema Džjubu (34) čiji je otac Ukrajinac, a on je godinama kapetan ruske reprezentacije, države koja je napala Ukrajinu.

A sada je proslavljeni nogometaš sve šokirao svojim izjavama za ruske medije. Od njega nitko nije očekivao ovakve stavove...

'Uvijek sam osjećao da je Rusija moja zemlja. Dugo sam razmišljao hoću li ići igrati u inozemstvu, a bilo je trenutaka kada sam želio ići u Njemačku ili Italiju. Bilo je razgovora. Htio sam otići i u Englesku, ali sada ne želim. Čak i da me zovu, a neće, ne bih išao', rekao je Džjuba te nastavio:

'Zašto ne bih išao? Zbog cijele ove situacije, zbog radikalnog odnosa prema nama. Mislim da to nije lijepo. Skinuli su sve maske i pokazali taj odnos. Ako se tako ponašate prema nama, onda nam niste ni potrebni. Ustvari, ne mogu ih podnijeti. Vjerujem u svoju zemlju, ja sam patriot i volim ju. Povijest će u budućnosti suditi o svemu. Sada sam u potpunosti za predsjednika Putina, to ne skrivam i direktno govorim. Za svoju sam zemlju. Takav sam i bit ću uz svoju zemlju do kraja života. Povijest će suditi tko je u pravu, a tko ne, a ja ću vjerovati do kraja da smo mi za pravednu stvar', zaključio je patriotski nastrojeni Džjuba.

U klupskoj je karijeri do sada odigrao 508 utakmica i zabio 187 golova, a za rusku je reprezentaciju od 2011. godine odigrao 55 utakmica i zabio 30 golova.