Bugatti & RIMAC

Cristiano Ronaldo napokon ima razloga za osmijeh; stigla mu je toliko željena jurilica koju je platio čak osam milijuna eura

02.03.2023 u 14:17

Bionic
Reading

O bogatoj kolekciji ekskluzivnih automobila koje u svojim garažama 'skriva' Cristiano Ronaldo već smo pisali. Portugalac je slab na jurilice i veliki je obožavatelj Bugattija. U svojoj kolekciji već ima tri komada - Chiron, Veyron Grand Sport Vitesse te Voiture Noire. Sad mu je napokon stigao i četvrti - Bugatti Centodieci. Proizvedeno ih je samo deset...

Dugo je Cristiano Ronaldo čekao svoj primjerak ekskluzivnog modela Bugatti Centodieci jer ih je proizvedeno samo deset. Svaki je, naravno, personaliziran, a takva je i cijena.

Dakle, tvornička je cijena ovog Bugattija okruglo osam milijuna eura. Ali, treba ga i registrirati, platiti poreze, prireze, ekološke takse... Kad sve to odradite konačni se ceh penje na 'povoljnih' devet i pol milijuna eura!

Ronaldo je ovu jurilicu francuske tvrtke, koja je dio tvrtke Bugatti Rimac u vlasništvu Mate Rimca, 'zakapario' prije gotovo dvije godine, trebao je to biti dar samom sebi za 38. rođendan koji je proslavio 5. veljače, no Centodieci mu je ipak stigao s mjesec dana zakašnjenja te je dostavljen u Saudijsku Arabiju gdje Cristiano trenutno igra za Al Nassr.

Radi se o najprestižnijem Bugattijevom modelu koji se može pohvaliti sjajnim 16-cilindričnim motorom s nevjerojatnih 1577 konjskih snaga uz pomoć kojih dostiže maksimalnu brzinu od 380 kilometara na sat. Do 'stotke' stigne za 'treptaj oka', za tek 2,4 sekunde, dok brzinu od 200 kilometara na sat dostigne za 6,1 sekundi!