VELIKA SUBOTA

Davis cup: Lanjski heroj nakon drame svladao Ćorića

04.03.2016 u 20:17

Bionic
Reading

Najbolji belgijski tenisač David Goffin, koji je lani vukao svoju zemlju do finala najmasovnijeg sportskog natjecanja svijeta, zadržao je nadu svojoj reprezentaciji da će preko Hrvatske izboriti novi četvrtfinale

Nakon prvog dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa tenisača Belgija i Hrvatska u Liegeu igraju 1-1, Hrvatsku je u vodstvo doveo Marin Čilić svladavši Kimmera Coppejansa sa 7-5, 6-3, 7-5, dok je bod Belgiji osigurao David Goffin koji je nadigrao Bornu Ćorića sa 6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-3.

Iako je na kraju slavio u tri seta, Čilić se u svom prvom nastupu za reprezentaciju nakon 18 mjeseci namučio za pobjedu protiv 22-godišnjeg Kimmera Coppejansa kojemu je ovo bio prvi nastup u tzv. 'živom' pojedinačnom meču za reprezentaciju.

Belgijanac se pokazao vrlo žilavim suparnikom i u svakom od tri seta prvi stvarao break prednosti, ali je Čilić svaki put uspio ostvariti preokret.

Susret prošlogodišnjeg belgijskog junaka, koji je bio najzaslužniji za plasman u finale, Davida Goffina i 19-godišnjeg Borne Ćorića donio je veliku dramu, ali je i u trećem međusobnom ogledu uspješniji bio šest godina stariji Belgijanac.


Ćorić je prvi stigao do dvije "break-lopte" u meču, ali ih nije iskoristio, da bi potom Goffin "breakom" za 4-2 preuzeo kontrolu u dvoboju. Taj oduzeti servis bio mu je dovoljan za osvajanje prvog seta, da bi u drugom dva puta osvajao gemove na Ćorićev početni udarac za 2-1 i 4-1 i činilo se kako će se vrlo lako obračunati s našim drugim igračem.Kada je Goffin oduzeo servis Ćoriću i u prvoj igri trećeg seta, izgledalo je kako je samo pitanje vremena kada će ukupni rezultat biti izjednačen na 1-1.

No, Ćorić je odmah u sljedećoj igri stigao do prvih "break-lopti" nakon više od sat i pol igre, te je uspio drugu i iskoristiti za poravnanje na 1-1. Do kraja trećeg seta Ćorić je još dva puta oduzimao servis Goffinu, a oba je puta Belgijanac na "break-loptu" napravio dvostruku servis pogrešku.I u četvrtom setu prvi je do "breaka" stigao Goffin povevši sa 2-1, no ponovio se scenarij iz trećeg seta. Ćorić je serijom od pet gemova zaredom zaostatak od 1-3 pretvorio u osvojeni set sa 6-3.Nažalost, Ćorić nije uspio kompletirati preokret, ključni gem meča bio je šesti u petom setu u kojemu je naš mladi igrač napravio tri velike pogreške i ponudio Goffinu priliku za "break" koju je ovaj i iskoristio.

Kada je Goffin servirao za meč, Ćorić je stigao do 0-30, ali ne i dalje, Belgijanac je osvojio četiri poena zaredom i ipak ostvario pobjedu.U subotu je od 15 sati na programu dvoboj parova u kojemu su za Belgiju prijavljeni Ruben Bemelmans i Arthur De Greef, a za Hrvatsku Ivan Dodig i Franko Škugor, dok nedjelja donosi preostala dva pojedinačna susreta, od 14 sati na teren će Goffin i Čilić, a nakon njih Coppejans i Ćorić.

BELGIJA - HRVATSKA 1-1Kimmer Coppejans - MARIN ČILIĆ 5-7, 3-6, 5-7David Goffin - BORNA ĆORIĆ 6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-43