hrvatsku vidi na OI-a

Dario Šarić iskreno priznao: Srbija je uz SAD prvi favorit za zlato

07.09.2019 u 17:25

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač NBA momčadi Phoenix Sunsa, Dario Šarić, za novu NBA sezonu priprema se u svom Šibeniku.

Dario Šarić kraj ljeta provodi u Šibeniku, gdje dva puta dnevno trenira i priprema se za novu sezonu. Naravno, prati, ali ne odveč temeljito i zbivanja na svjetskom prvenstvu u košarci.

Nekoliko puta je ponovio da nije gledao dobar dio utakmica. No, kao uostalom i cijeli košarkaški svijet nema preveliku dvojbu koga će se pitati kod podjele medalja.

'Srbija meni uz Amerikance izgleda kao prvi favorit. Bogdan Bogdanović igra fantastično, znao sam da je odličan igrač, ali čak je i mene oduševio njegov nastupu Kini. Reprezentacija SAD-a i u ovom sasatvu je vrlo jaka i bit će to zanimljiva bitka', rekao je Dario Šarić u intervjuu za Sportklub.

Kako bi Hrvatska izgledala da se nalazi u Kini na SP-u?

'Teško je to odgovoriti. Mislim da bismo prošli neke skupine, imamo kvalitetu za četvrtfinale. Ipak imamo šest NBA igrača'.

Hrvatska će u srpnju sljedeće godine igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ta je informacija razveselila Šarića.

'Ako ćemo biti zdravi, ako se svi podredimo momčadskoj igri, nadam se da možemo izboriti Olimpijski turnir u Tokiju sljedeće godine'.

Cijeli razgovor poslušajte u videu Sportkluba OVDJE.