ZA TPORTAL

Daniel Šarić otvoreno o rezultatima Rijeke, ali i problemu koji čeka trenera

17.04.2023 u 14:28

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u 12 kola nastavka natjecanja u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi ostvarili su osam pobjeda, dva remija i dva poraza, a s osvojenih 26 bodova, bili bi vodeća momčad lige. Na njihovu žalost, u zbroju se gleda cijela sezone, a prvi dio za momčad s Rujevice bio je vrlo loš

Tri trenera u prvom dijelu sezone, tek 15 osvojenih bodova i skromno osmo mjesto - bili su jasan signal Damiru Miškoviću da Rijeka nije na putu koji bi zadovoljio Armadu i ostale Rijekine navijače.

Zato je doveden Sergej Jakirović, a tijekom zimske pauze, napravljeni su i drastični rezovi, to jest otpušteni igrači koji nisu bili u trenerovoj viziji. Između ostalih Mateo Pavlović, Alen Halilović, Mario Vrančić, Denis Bušnja... Uglavnom, otišlo ih je čak 15.

'Ako želiš napraviti nešto prema svojoj viziji, onda moraš imati hrabrosti i odlučiti se na takve rezove. S time što je Sergej Jakirović sigurno jako dobro snimio situaciju i procijenio tko ga može pratiti, a tko ne. Vjerujem da mu nije bilo jednostavno, ali pokazao je odlučnost, a da je dobro procijenio, jasno je prema ovim rezultatima', započeo je Daniel Šarić, bivši hrvatski reprezentativac i igrač koji je s Rijekom osvojio nekoliko trofeja, a danas je u trenerskim vodama.

Te promjene, i trenerova vizija sada su došle na naplatu. A vidjelo se sve to i u nedjeljnom Jadranskom derbiju, u kojem je Rijeka pobijedila Hajduk 2:0.

'Da, taj Jakirovićev dolazak očito je bio pun pogodak. Sada je Rijeka, po mom mišljenju glavni favorit za osvajanje trećeg mjesta. I zato je šteta što je prvi dio sezone bio očajan'.

Isplivali su neki mladi igrači, poput Frigana, Jankovića..

'Da, odlični su oni. Bez daljnjega. Ali ja bih ovdje spomenuo i Dilavera, koji je imao veliku i važnu ulogu u Dinamovom europskom iskoraku, a sada je na Rujevicu donio mirnoću i iskustvo. Također, naglasio bih i Labrovića, koji je pri vodstvu rijeke 1:0 obranio izglednu priliku Hajduku. Pitanje je kako bi se utakmica rasplela da je Hajduk izjednačio, ali definitivno je Labrovićeva uloga ovdje bitna'.

  • +19
Rijeka - Hajduk, SuperSport HNL, 16.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijekinim trenerima nije jednostavno raditi, jer čim se složi dobra momčad, u prijelaznom roku velika je vjerojatnost da netko od tih, koji iskoče, napuste klub?

'Nažalost, tako je, kako je. I nije jednostavno trenerima, jer Rijeka, kao i većina hrvatskih klubova živi od prodaje igrača. Treneri nemaju priliku raditi s istom momčadi po dvije, tri sezone, i onda je teško očekivati rezultate u kontinuitetu. A to je problem pa tako niti Rijeka nije iznimka', zaključio je Šarić, koji je do prije mjesec dana, bio dio stožera Alena Horvata na klupi saudijskog Al Batina.

'Vratio sam se kući, jer su nam se u klubu zahvalili. No, postoji objektivan problem. Klub je u jednom trenutku završio u blokadi, nisu nam dopustili dovoditi igrače, pa smo igrali praktički s juniorima. Ali da je liga zanimljiva, posebice sada, kada je došao Ronaldo, i kada su odlučili još više ulagati u nogomet, to definitivno jest. Eto, mi smo imali peh da su nas smijenili dva kola prije okršaja s Al Nassrom'.

29. kolo SuperSport HNL-a, Rijeka - Hajduk 2:0 sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više doznajte OVDJE.