kvalifikacije za sp 2022.

Dani Olmo golom sudačkoj nadoknadi spasio Španjolce velike blamaže u Gruziji, Englezi bez problema slavili u Tirani

28.03.2021 u 20:58

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Engleske upisala je i drugu pobjedu na startu kvalifikacija za SP 2022. godine, dok se Španjolska provukla na gostovanju u Gruziji postigavši pobjednički gol u trećoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Dani Olmo...

Nakon što je u prvom kolu skupine I pobijedila San Marino 5:0, Engleska je u drugom dvoboju na gostovanju u Tirani porazila Albaniju 2:0.

Golove za prvog hrvatskog suparnika na skorašnjem Euru zabili su Harry Kane (39) i Mason Mount (63).

Za 'Gordi Albion' je branio golman Burnleyja Nick Pope kojem je to bio šesti nastup za reprezentaciju. Zanimljivo, još nije primio gol čime je postao prvi engleski golman koji u prvih šest susreta nije morao po loptu u mrežu.

Za tri dana englesku vrstu očekuje susret protiv Poljske.

U skupini B Španjolska je u Tbilisiju pobijedila Gruziju 2:1 ostvarivši prvu pobjedu nakon što je u 1. kolu kod kuće odigrala 1:1 protiv Grčke.

'Furija' je bila na korak do toga da i u drugoj utakmici na otvaranju kvalifikacija ne ostvari pobjedu što joj se nije dogodilo od 1957 godine kada je ušla u kvalifikacije za SP 1958. porazima od Švicarske i Škotske.

Gruzija je povekla u 43. minuti golom Kvicha Kvaratškelija, no u nastavku susreta gosti su okrenuli rezultat. Prvo je u 56. minuti zabio Ferran Torres, a kao spasitelj Španjolaca u sudačkoj se nadoknadi ukazao Dani Olmo! Zabio je za pobjedu 2:1 u 92. minuti utakmice!

Danska je u susretu F skupine razbila nemoćnu Moldaviju 8:0 ostvarivši i drugu pobjedu.

Golove za 'vikinge' su zabili Dolberg (19-11m, 48), Damsgaard (22, 29), Larsen (35), Jensen (39), Skov (81) i Ingvartsen (90).