EVO GDJE GLEDATI!

Danas je na rasporedu dvostruki program u SuperSport HNL-u; klubovi koji su u najtežoj situaciji traže bodove spasa

12.02.2023 u 10:11

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu zadnje dvije utakmice 21. kola SuperSport HNL-a. Šibenik je na Šubićevcu domaćin Lokomotivi (15, MAXSport 1), a Rijeka će u ugostiti Goricu (17.10, MAXSport 1)

Šibenik – Lokomotiva (15, MAXSport 1)

Utakmica klubova iz donjeg dijela ljestvice, ali u puno težoj situaciji je Šibenik koji je pod pritiskom pobjede. No domaćin se napunio samopouzdanjem nedavnom važnom pobjedom kod Gorice.

'Vjerujem u ekipu. Atmosfera je odlična. Na svakoj poziciji imam bar 2 igrača. Svatko želi biti u timu. Prije par mjeseci na klupi katkad nisam imao nekog za staviti u igru. Kod Gorice smo 50 minuta igrali dobro, no bilo je lošijih perioda. Sad nam je cilj dignuti to sa 50 minuta na više. Prioritet je i dalje opstanak, trenutno. Sve što je godinama obećavano, Šibeniku tek slijedi. Takva je i energija u i oko momčadi', rekao je trener Damir Čanadi.

I Lokosi su u pozitivnom naletu, jer je u prošlom kolu pao Osijek…

'Ekipa dobro radi i dobro trenira, te rezultat toga se vidi u našoj igri. Šibenik je u prošloj utakmici ostvario visoku pobjedu u Gorici, sigurno će na krilima te pobjede biti dodatno galvanizirani u nedjelju, no ukoliko naš pristup i angažman na terenu bude kao i u dosadašnjim utakmicama, onda imamo pravo očekivati pozitivan rezultat. Uvijek su neugodna gostovanja u Šibeniku, morati ćemo uložiti maksimalan napor kako bi ostvarili zacrtano i vratili se u Zagreb s bodovima', poručio je strateg gostiju Silvijo Čabraja.

Rijeka – Gorica (17.10, MAXSport 1)

Nakon 92 dana nogometaši Rijeke ponovo će odigrati domaću utakmicu u Super Sport HNL-u. Rijeka je drugi dio sezone otvorila trima gostovanjima s kojih je donijela vrijednih sedam bodova, pobjede protiv Šibenika i Hajduka, te bod kod Osijeka.

'Konačno igramo pred svojom publikom, tri smo igrali u gostima. Imamo zahtjevnog protivnika jer svi su upisali već tri boda, ali imam dovoljno iskustva da znam da moramo odigrati možda i najbolju utakmicu. Težak su suparnik za probiti, morat ćemo biti strpljivi da bismo uzeli tri boda', izjavio je trener Sergej Jakirović.

  • +6
Hajduk - Rijeka (20. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Gorici gori pod petama, pad u niži rang izgleda sve realniji, a baš ova utakmica mogla bi biti prekretnica i donijeti bolje dane klubu. Znaju to i u gostujućem sastavu.

'Nadam se da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalazimo nakon lošeg izdanja protiv Šibenika. Idemo na Rujevicu protiv goropadne Rijeke koja je uzela sedam bodova u prve tri utakmice i odigrala jako dobru utakmicu protiv Hajduka, ali idemo pokušati izboriti što bolji rezultat', jasan je bio trener Željko Sopić.

  • +12
Supersport HNL: Lokomotiva - Osijek, 4.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore