ŠPANJOLSKI SAN

Damjan Rudež preko Zaragoze može i do NBA lige

07.01.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Zagrepčanin Damjan Rudež sjajno se snašao u španjolskoj košarkaškoj ACB ligi u dresu petoplasirane Zaragoze

Nakon što je dvije sezone proveo u zagrebačkoj Cedeviti te jednu u Ciboni, 26-godišnji Rudež odlučio se okušati u ligi od koje je snažnija samo NBA.

Sudeći po dosadašnjim igrama (prosjek 11 koševa te po dva skoka i asistencije), u klubu mogu biti prezadovoljni jer su dobili 206 cm visokog igrača koji može igrati na više pozicija i koji, osim preciznog šuta izvana, ima sjajnu tehniku te, kada zatreba, može kreirati.

'Odlično mi je u Španjolskoj. Zasad imamo vrlo uspješnu sezonu, a podatak kako smo po prvi puta izborili plasman za završnicu kup poznatiju kao Copa del Rey sve govori', za tportal.hr kazao je Rudež koji je nekoliko puta u dosadašnjem dijelu prvenstva proglašen za igrača utakmice:

'Istina, nekoliko sam utakmica zaista odigrao vrhunski i mogu reći kako ne osciliram u igri, držim neku konstantu.'

Kaže kako je zadovoljan minutažom (25 minuta po utakmici) i slobodom koju mu trener daje u igri te da je svime više nego zadovoljan, f+gradom koji je peti po veličini u Španjolskoj, uvjetima u klubu te, naravno, suigračima.

'Odlično se slažemo na parketu, zaista uživam u svakoj minuti. Dok su rezultati dobri. sve je savršeno', kaže Rudež koji je na posljednjoj utakmici protiv Fuenlabrade u jednoj akciji atraktivno zakucao te je njegov potez uvršten među TOP akcije.

Nekoliko riječi Rudež je kazao i o snazi lige koja se, kako nam je rekao, ne može uspoređivati s ABA ligom.

'Odavno se zna kako je ACB liga najjača liga u Europi. Pa ovdje jedna Barcelona gubi od momčadi koje su na dnu ljestvice, ovdje svatko može dobiti svakoga', kaže Rudež koji je kao tinejdžer – dok je bio u Zrinjevcu – maštao o NBA ligi.

Na našu konstataciju kako je iz ACB lige u NBA posljednjih godina otišao velik broj igrača (Prigioni, Scola, Splitter, Nocioni), Rudež je vrlo zrelo odgovorio:

'To je samo dokaz kako se ovdje igra dobra košarka. Ako se i meni to dogodi – super. No, iskreno, nekako posljednjih godina – nakon što nisam izabran na NBA draftu - nisam razmišljao o NBA-u. Sada mi je najvažnije da svojim igrama opravdam povjerenje i da se zadržim ovdje još neko vrijeme', kazao je Rudež kojeg ugovor za Zaragozu veže do ljeta.

Ako nastavi s ovakvim igrama, nema sumnje kako će ponuda biti. Tko zna, možda ga se opet sjeti Real Madrid koji ga je imao želju dovesti u ljeto 2011. godine. A možda dobije priliku pokazati što zna u NBA ligi koju i danas svakodnevno prati. Preko Zaragoze do NBA lige, ne zvuči loše…