NEMA VIŠE ŠALE

Ovako je španjolski izbornik odlučio mučiti svoje zvijezde uoči okršaja s Hrvatskom

04.09.2018 u 17:48

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Marca saznao je kako je Luis Enrique nogometašima španjolske reprezentacije odlučio maksimalno ograničiti kretanje i zabraniti korištenje mobitela tijekom okupljanja izabrane vrste...

Nakon što je Julen Loptegui potjeran uoči SP-a u Rusiji, a Fernando Hierro nakon njega, bivši trener Barcelone preuzeo je kormilo 'furije' i pokušava je vratiti na puteve stare slave, s kojih je skrenula u posljednjih šest godina.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prvi pravi ispiti za Luisa Enriquea i novu Španjolsku slijede u subotu i utorak kada u Ligi nacija igraju protiv Engleske i Hrvatske, a dnevnik Marca uspio je saznati kakve je novosti u život reprezentativaca tijekom okupljanja uveo novi selektor.

Odlučio je Enrique maksimalno ograničiti slobodu nogometašima pa tako više nema slobodnih popodneva tijekom kojih su se smjeli družiti s obitelji, kao ni slobodnih dana koje su igrači obično provodili u Madridu, između dva leta, uoči druge na rasporedu reprezentativne utakmice. Leti se po novome izravno na destinaciju sljedećeg okršaja pa će tako ovaj put iz Londona avionom putovati izravno u Elche gdje će 11. rujna igrati s Dalićevom Hrvatskom.

Novi izbornik također je zabranio korištenje mobitela i traži maksimalnu ozbiljnost pristupa, a javnosti je obećao iskušati brojne igrače tijekom Lige nacija prije nego što se odluči na standardnu postavu koja bi trebala jurišati na titulu na Euru 2020. godine.

U svakom slučaju, Luis Enrique krenuo je riskantnim putem, jer biti previše strog izbornik može među današnjim zvijezdama, umornima od klupskih obaveza, imati kontraefekt. Sjetimo se samo kako je završila era Nike Kovača u hrvatskoj reprezentaciji...