LJUBIMAC TORNADA

Čudo! U ponedjeljak je briljirao u Poljskoj, u utorak zabijao za Zadar na Višnjiku

28.02.2024 u 10:02

Bionic
Reading

Adem Mekić je košarkaš Zadra kojeg je Danijel Jusup doveo na Višnjik nakon što je prošle sezone nakon Kupa Krešimir Ćosić momčad zbog ponude koja se ne odbija napustio Antonio Jordano

Vrsni riječki šuter dobio je ponudu iz Francuske u vremenima kada je blagajna kluba bila prazna, ponajprije zbog blokade gradskog proračuna. Poput Domagoja Vukovića koji je odlučio potražiti sreću na Tajvanu i otići iz Cibone i Jordano je izabrao svoj košarkaški put. Otvorilo je to vrata potpuno nepoznatom dečku iz Makedonije koji je s ostatkom momčadi dočekao razrješenje gradske političke krize, odradio sezonu do kraja i uzeo naslov prvaka Hrvatske. Ista je momčad, točnije njena glavnina, ostala na okupu i ove sezone te predvođena Danijelom Jusupom s klupe i Lukom Božićem na parketu osvojila naslov pobjednika SuperSport Kupa Krešimir Ćosić.

Simpatični i srčani Adem odigrao je neke od ključnih rola u prošlosezonskoj finalnoj seriji doigravanja u kojoj je Zadar s uvjerljivih 3-0 nadigrao ekipu Splita.

Njegovo izgaranje na parketu i skakanje na svaki poen suigrača dok je on na klupi, brzo su ga zbližili s navijačima koji ga jednostavno obožavaju.

Bilo je utakmica u ovoj sezoni u kojima Mekić nije i ulazio u igru ili je minimalno participirao, ali i onih gdje je bio čovjek bez kojeg se ne može. Vrijedno radi, trenira i diže kvalitetu svoje izvedbe. Koliko je to kvalitetno najbolje se vidjeo u pobjedi Sjeverne Makedonije na gostovanju kod Poljske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Mekić je u pobjedi sudjelovao s 5 poena, 10 skokova i 4 asistencije, a u igri je proveo 32 minute. Makedonci su slavili s uvjerljivih 71-96. Poljake, koje s klupe vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić, je uništio Nenad Dimitrijević s 32 poena te po osam skokova i asistencija.

No, vratimo se Mekiću koji je u ponedjeljak navečer igrao u poljskom gradu Sosnowiecu, a već u utorak se pojavio na zaostaloj utakmici 15. kola FAVBET Premijer lige u kojoj su se sastali Zadar i DepoLink Škrljevo.

Čudesni igrač je briljirao. Igrao je 18 minuta, zabio 10 poena, imao tri asistencije, a jednim energičnim zakucavanjem digao dvoranu na noge.

U najavi utakmice trener Jusup nije znao hoće li Mekića imati na dispoziciji, a ovaj je učinio sve da se pojavi i zaigra za Zadar. Ako pitate navijače, novi ugovor bi već trebao biti na stolu.

Standings provided by Sofascore