kad će indijci?

Drama u Ciboni, Vuk napušta Vukove i odlazi u Tajvan. Zadar u problemima...

27.02.2024 u 10:33

Bionic
Reading

U sklopu 21. kola FAVBET Premijer lige, Cibona će večeras od 20:15, pod Tornjem dočekati Dubravu. No, Toranj se, simbolično rečeno, opet nakrivio.

Tijekom reprezentativne pauze Cibonu je napustio jedan od šestorice seniorskih igrača kojeg je u rotaciji mogao koristiti Dino Repeša.

Stvari su toliko komplicirane da ustvari moramo razmišljati je li u gornjoj rečenici trebalo umjesto Dino Repeša pisati Bariša Krasić jer, baš kao što igrači pristigli iz drugih klubova u Cibonu između dvije sezone nemaju prvo nastupa u domaćim natjecanjima, zbog neriješenih dugovana Zagrepčana prema igračima iz prošle sezone, tako ni Repeša nema pravo voditi momčad. Istina, on to čini, ali kao službena osoba na klupi.

No, vratimo se ključnoj vijesti. Domagoj Vuković napušta Vukove i odlazi put Tajvana gdje će zaraditi više nego u nekadašnje europskom gigantu (izvori bliski klubu kažu da je riječ o svoti većoj od 40 tisuća dolara za dva mjeseca). S jedne strane već mjesecima stižu priče kako spasonosni Indijci samo što nisu srušili blokadu i omogućili registraciju igrača koji nemaju pravo nastupa, a s druge se momčad počinje rasipati.

Vuković sigurno nije jedini kojem stižu ponude i pitanje je trenutka kada će se netko sljedeći krenuti njegovim stopama. Ne prema Tajvanu, ali prema klubu u kojem će razmišljati samo o košarci i kako je što bolje igrati.

U takvoj atmosferi Cibona ide po novu pobjedu protiv Dubrave koju je nedavno pobijedila u polufinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. Vukoviću će to biti oproštajna utakmica. U najavi susreta klub ovu situaciju ne spominje već donosi izjavu Dina Repeše koji kaže:

‘Nismo baš odmarali ovih dana, naprotiv, trenirali smo još više i jače iz razloga što od mog dolaska početkom prosinca nismo imali puno vremena za treninge. Vrijeme smo iskoristili za neke nove stvari, da ih dodamo našoj igri, kako u obrani tako i u napadu. Dubravu jakoo dobro poznajemo, s obzirom da smo igrali s njima u polufinalu kupa. Bila je to jedna sasvim dobra utakmica, mi moramo ozbiljnost i pripremu prenijeti od tada na ovu utakmicu i vjerujem da ćemo pred našom publikom upisati pobjedu'.

Susret Cibona - Dubrava možete pratiti na MAXSportu 1 (MAXtv).

Pobjednici Kupa, košarkaši Zadra danas odrađuju zaostalu utakmicu FAVBET Premijer lige protiv DepoLink Škrljeva. Vodeća momčad prvenstva favorit je u utakmici koju će igrati pred svojim navijačima od 19 sati, ali s obzirom na poteškoće sa sastavom neće biti moguće opuštanje. Evo kako situaciju u momčadi sumira trener Danijel Jusup:

'Luka Božić je nakon operacije umnjaka napravio prvi trening, trebat će mu sigurno nekoliko dana da uđe u ritam. Za ovu utakmicu bit će u sastavu, a koliko će participirati vidjet ćemo, ne mogu ništa detaljnije reći. Dario Drežnjak se vraća iz reprezentaciju i vidjet ćemo u kakvom će se stanju vratiti. Adem Mekić također je na putu, o linijama ovisi u kojem trenutku će se priključiti momčadi. Sigurno je da će nam ova utakmica dobro doći kao priprema za sljedeće', kaže Jusup.

Tko god da dođe i bude igrao cilj je jasan – nova pobjeda koja će Zadar ostaviti jedan korak ispred Splita u borbi za startnu jedinicu. Svoje minute u toj borbi sigurno će dobiti Patrik Jambrović.

'Nakon kratke stanke dolazi nam Škrljevo koji moramo ozbiljno shvatiti, biti koncentrirani i uvažiti sve upute trenera i stručnog stožera da bismo na kraju došli do željenog rezultata', najavljuje Jambrović.

Utakmica se igra od 19 sati u Dvorani Krešimir Ćosić uz prijenos na HKS TV.

Standings provided by Sofascore