KULA OD KARATA

Pogledajte kako se Vuković oprostio od Cibone, a svi se pitaju tko je sljedeći

28.02.2024 u 08:54

Bionic
Reading

Utakmica 21. kola FAVBET Premijer lige između Cibone i Dubrave je posljednja za Domagoja Vukovića u dresu Cibone, barem u ovoj sezoni

Cibona je ostvarila uvjerljivu pobjedu 71:53 s pet ozbiljnih igrača u rotaciji. Vuković je u igri participirao vrlo malo, svega sedam minuta. Nije se upisao u strijelce, imao je po jedan skok i asistenciju i dvije osvojene lopte.

Krilni centar Cibone je tijekom reprezentativne pauze dobio ponudu iz Tajvana, od posljednjeplasirane momčadi lige. Očito je bila riječ o ponudi koja se ne odbija,a prema izvorima bliskim klubu ona iznosi preko 40 tisuća dolara za dva mjeseca igranja.

Nakon utakmice Vuković je dao oproštaju izjavu u kojemu je nahvalio svoj, sada već bivši klub.

  • +7
FAVBET Premijer liga: Cibona - Dubrava 71:53 (21. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

‘Meni je sve ovo došlo dosta brzo i sve se brzo odvilo. Čestitam svojim dečkima na odličnoj igri, stvarno vjerujem da oni mogu nastaviti. Žao mi je što će rotacija biti skraćena i dalje, ali vjerujem da mogu dobro proći u prvenstvu. Što se tiče odlaska, zahvalio bih se treneru Repeši, cijeloj upravi, čak i onima koji više nisu ovdje u klubu jer su me na kraju prošle godine primili donekle ozlijeđenoga i stvarno su mi izašli u susret. Klub mi je puno pomogao, nadam se da sam svojim igrama uzvratio jer evo moram priznat da je u klubu atmosfera stvarno obiteljska i lijepa te sam se stvarno lijepo osjećao svaki dan, svaki trening, svi su mi uvijek izlazili u susret. Iznimno sam zahvalan svima, čak i oko izlaska, pri čemu je klub pokazao maksimalnu korektnost tako da još jednom hvala svima’, rekao je Domagoj Vuković po završetku utakmice s Dubravom te nakon toga i oprostio od suigrača i strućnog stožera.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Nakon naglog odlaska jednog od stožernih igrača svi se pitaju što slijedi dalje. Cibona je i dalje u blokadi po pitanju registracije igrača koji su u klub stigli nakon završetka prošle sezone.

Oni imaju pravo nastupa samo u ABA ligi, privatnom natjecanju koje nije pod ingerencijom FIBA-e i to zahvaljujući podršci ostalih klubova koji su joj većinom glasova dopustili participaciju u regionalnom natjecanju.

Nije prvi puta da se ovo događa u hrvatskoj košarci niti je Cibona žrtva nečijeg hira. I Zadar i Spit su bili u identičnim situacijama, Split kroz jednu cijelu sezonu. Glavni i tada i sada je isti - dugovanja prema igračima, dakle neispunjavanje obveza od strane kluba.

Loša politika upravljanja Cibonom dovela je klub do bizarne situacije, igrači koji igraju u ovoj sezoni, a i oni koji treniraju, a igraju samo jedno natjecanje, žrtve su Cibonine politike prethodnih godina. I, barem se tako sada čini, lažnih obećanja indijskih investitora.

Hoće li nakon Vukovića popustiti netko drugi? Ponuda sigurno ima. Cibona funkcionira po sustavu kule od karata. Jedna je karta izvučena. Koliko dugo će ostale izdržati, pokazat će vrijeme.