NORRIS JE SJAJAN

Čudesni tinejdžer oduševio: Opet brži od Alonsa u istom bolidu!

29.01.2018 u 17:47

Bionic
Reading

Lando Norris još jednom je pokazao fantastičnu brzinu na utrci izdržljivosti 24 sata Daytone u kojoj je za volanom Ligiera bio brži čak i od timskog kolege Fernanda Alonsa...

Da je 18-godišnjak rodom iz Glastonburyja briljantan vozač pokazao je prošle godine lako osvojivši titulu u prestižnoj europskoj Formuli 3, a onda se pojavio u Hungarroringu za volanom McLarena i na opće iznenađenje na testiranju odvezao brži krug nego Fernando Alonso u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Norris koji je od ove sezone i službeno rezervni vozač momčadi iz Wokinga pričekat će još godinu dana ulazak u Formulu 1 i pokušati u 2018. godini u Formuli 2 osvojiti još jednu titulu, ali čini se da je već sad spreman za velike stvari.

Naime, ovog vikenda on i Alonso vozili su zajedno u istom automobilu Ligiera utrku izdržljivosti 24 sata Daytone. Španjolac je u svom stilu fantastično startao i progurao se prema naprijed, ali Lando Norris je bio taj koji je bio još brži i može se pohvaliti s desetinkom boljim krugom na legendarnoj američkoj stazi.

Autor: Youtube

Nastup starog i novog McLarenovog čudotvorca uz koje je kao treći vozač vozio Phil Hanson neslavno je završio kvarom na kočnicima zbog kojeg su na kraju zauzeli tek 38. mjesto, ali Formula 1 dobila je još jednu potvrdu da će uskoro dobiti fantastičnog mladog vozača koji bi mogao bez problema parirati Maxu Verstappenu.

'Nisam iznenađen onime što je Norris radio. Bio je impresivan u svim uvjetima, uključujući i kišu,' naglasio je Fernando Alonso kojeg bi upravo mladi Lando mogao 2019. godine zamijeniti u McLarenu, no moguće je da će i ponovo biti kolege u momčadi...