mamac za sponzore

Čudesni Neymar; mali je Brazilac ovim ugovorom debelo 'prešišao' Ronalda i Messija

12.12.2018 u 14:42

Bionic
Reading

Neymar (26) je i službeno najskuplji svjetski nogometaš, PSG je Barceloni za njega platio 222 milijuna eura. Već je tada brazilski velemajstor preskočio Ronalda i Messija, a sada je i definitivno potvrdio kako je u ovom trenutku najveća faca svjetskog nogometa

Teško da će Neymar u karijeri osvojiti i pola onoga što je uspjelo Cristianu Ronaldu i Leu Messiju, no ako ništa drugo imat će najmanje dvostruko 'jači' račun u banci.

Zaradili su Ronaldo i Messi za deset sljedećih života, zarađuju i dalje, puno više nego što im realno i treba, ali Neymar ih je potpisom novog sponzorskog ugovora debelo prešišao. Činjenice su sljedeće - Brazilac je prošlog tjedna potpisao ugovor s Nacionalnom bankom Katara (QNB), a to mu je 35. sponzorski ugovor u ovom trenutku. Ronaldo i Messi zajedno imaju samo 31...

Neymar je sjajna 'investicija', ima oko 210 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a godišnje mu samo od sponzora na račun 'kapne' više od 20 milijuna eura! No, ekonomski analitičari računaju da će u sljedećih pet godina ta cifra prerasti 30 milijuna jer će broj brendova rasti, ali će rasti i cijena!

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da, nije to neki problem ako si 'zaštitno' lice najvećih svjetskih brendova kao što su Nike, Air Jordan, McDonald's, Red Bull, sada i QNB-a koji je velikim dijelom i sponzor PSG-a, pa Honda, Gillette, Replay, MasterCard, EA Games, Panini, Mattel i još desetak o ovom dijelu svijeta manje poznatih brendova (mahom južnoameričkih i brazilskih).

Ronaldo i Messi? Dečki mogu samo gledati kako je 'mali' Neymar projurio pored njih s vrećom punom love.

Zlobnici su sve ove podatke samo prokomentirali - OK, sad je zaradio dosta. Neka se napokon počne baviti nogometom...