senzacija u torinu

Čudesni Ajax šokirao Ronalda i Juventus, Barca na krilima Messija lako prošla dalje

16.04.2019 u 22:54

Bionic
Reading

U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Ajaxa senzacionalno su pobijedili s 2:1 Juventus u Torinu i izbacili ga iz natjecanja, dok je Barcelona s visokih 3:0 na Camp Nouu potvrdila prolaz dalje protiv Manchester Uniteda...

Ajax će se nakon puno godina ponovo boriti za titulu europskog prvaka do samog kraja natjecanja. Glavna je to vijest prve večeri četvrtfinala Lige prvaka, u kojoj je momčad iz Amsterdama fantastičnom igrom preokrenula utakmicu protiv Juventusa i ostavila Cristiana Ronalda, kao i Marija Mandžukića koji nije igrao zbog ozljede bez prilike da osvoje najprestižniju klupsku nogometnu krunu.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Mlada lepršava momčad trenera Erika ten Haga nije se prepala gostovanju u Torinu, a niti vodstva Juventusa koji je došao do prednosti u 28. minuti nakon pogotka glavom Cristiana Ronalda.

Šest minuta kasnije Ziyechev udarac završio je u nogama Donnyja van den Beeka i poslužio mu kao asistencija te mu nije bilo teško iz blizine izjednačiti rezultat na 1:1, odnosno ukupnih 2:2 pa je dvoboj bio na pragu odlaska u produžetak.

No, u drugom dijelu Ajax je pojačao i nizao priliku za prilikom, Szczesny je obranio čiste šanse Ziyechu i Van den Beeku, ali nije mogao zaustaviti i Matthijsa De Ligta koji je glavom nakon kornera doveo Nizozemce do prednosti u 67. minuti.

U završnici susreta Juventus je pokušao pritisnuti i vratiti se u život, ali to se nije dogodilo pa je veliki preokret u prethodnoj rundi protiv Atletica bio uzaludan za torinsku momčad, kao i pet pogodaka koje je postigao Ronaldo ovog proljeća u Ligi prvaka.

U isto vrijeme Barcelona se lako obračunala s Manchester Unitedom na Camp Nouu i potvrdila da je glavni favorit za osvajanje titule. Imali su Katalonci prednost 1:0 iz prvog susreta, a u drugom je na scenu stupio Lionel Messi koji je u svom stilu s ruba kaznenog prostora poentirao u 16. minuti, a onda nešto slabijim udarcem uz pomoć loše reakcije De Gee udvostručio prednost u 20. minuti.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Barcelona - Manchester U. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Solskjaerova momčad je time bila slomljena, a pobjedu je potvrdio Coutinho pogotkom u 61. minuti.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za pobjednički sastav, a u uvodnoj fazi utakmice sudac Brych je uz pomoću VAR-a donio dvojbenu odluku da poništi na njemu već dosuđeni kazneni udarac.

Ajax u polufinalu čeka pobjednika dvoboja između Manchester Cityja i Tottenhama koji je na rasporedu u srijedu, dok će Barcelona igrati protiv Liverpoola ili Porta.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Juventus - Ajax 1:2 (Ronaldo 28'/Van de Beek 34', De Ligt 67'), ukupni rezultat 2:3

Barcelona - Manchester United 3:0 (Messi 16', 20', Coutinho 61'), ukupni rezultat 4:0