benzema došao na svoje

Real za njega traži čak milijardu eura: Ove sezone napokon pokazao zašto...

16.04.2019 u 16:36

Bionic
Reading

Buđenje Karima Benzeme jedna je od rijetkih pozivnih vijesti za Real Madrid ove sezone i svojevrsno opravdanje otkupne klauzule u ugovoru od čak milijardu eura...

Francuski 31-godišnji napadač dugo je živio u sjeni Cristiana Ronalda, a mnogi ljubitelji nogometa opisivali su ga kao precijenjenog i tvrdili da Real može i mora nabaviti boljeg centarfora.

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, nakon odlaska slavnog Portugalca u Juventus Benzema je napokon došao na svoje i počeo trpati golove te ih je ove sezone postigao već 27 u svim natjecanjima, daleko najviše od svih nogometaša 'kraljevskog kluba'.

Posljednjeg u nizu postigao je ovog ponedjeljka u remiju s Leganesom nakon krasne akcije Modrića, što mu je bio sedmi u zadnjih šest utakmica.

Tako Benzema ulazi u ljetni prijelazni rok po prvi put nakon mnogo godina da se ne priča o njegovoj prodaji, a ako će ga netko htjeti kupiti, morat će oboriti sve rekorde. Naime, Real mu je u posljednji ugovor stavio otkupnu klauzulu od čak milijardu eura, najveću koja trenutno postoji u nogometu.

'Karim nije tipična devetka, njega možeš kombinirati sa svim dobrim igračima. On može zabijati, ali i povezivati druge,' naglasio je nedavno trener Zinedine Zidane.

Time su u Madridu pokazali koliko vjeruju u ovog Francuza te onemogućili rivalima da ga preotmu. On je pak napokon u potpunosti potvrdio zašto je već čitavo desetljeće neizostavan dio Realovog pobjedničkog stroja, s kojim je osvojio četiri Lige prvaka, dvije Primere i dva Kupa kralja...