čeka ga duga pauza

Crnogorski vaterpolist pao na doping testu i tako izravno pomogao 'barakudama'

20.02.2024 u 10:18

Bionic
Reading

Aleksa Ukropina (25), crnogorski vaterpolist i reprezentativac, pao je na doping testu te će zbog toga gotovo sigurno propustiti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Aleksa Ukropina (25) je testiran 21. siječnja, na pripremama crnogorske reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru, a sad je potvrđeno kako je koristio zabranjene stimulanse te ga čeka najmanje šest mjeseci kazne.

Ukropina je kao standardni reprezentativac bio s Crnom Gorom na SP-u u Dohi, ali je iznenada 'ispao' iz momčadi nakon četvrtfinalnog susreta sa Španjolcima. Sad je jasno i zašto, jer je baš po završetku te utakmice crnogorski Savez doznao loše vijesti.

Kako se doznaje, Ukropina - jedini igrač okjeg imaju na desnoj strani top kvalitete - koristio je lijek za inhaliranje koji je na popisu strogo zabranjenih te do kraja mjeseca ima priliku objasniti antidoping agenciji kako je do toga došlo. No, Ukropina je navodno odmah priznao krivnju, ali prije toga nije nikoga iz Saveza obavijestio o tome da je bio na doping testiranju!

Minimalna kazna za ovaj prekršaj je šest mjeseci, što znači da Aleksa Ukropina propušta nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a tako je izravno pomogao našim 'barakudama'. Podsjetimo, hrvatski su vaterpolisti početkom godine u prvom krugu EP-a u Dubrovniku izgubili od Crne Gore 15:13 nakon peteraca, a ždrijeb nas je ponovno spojio na olimpijskom vaterpolskom turniru. Hrvatska će ovog ljeta u Parizu biti u skupini A s Italijom, Rumunjskom, Grčkom, SAD-om i Crnom Gorom.