sad je sve jasnije

Cristiano Ronaldo je prelomio i odlučio gdje nastavlja karijeru; čak su i u Juventusu iznenađeni na koje je sve uvjete pristao...

04.07.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Čelnici Juventusa dugo su čekali da se Cristiano Ronaldo (36) napokon oglasi. No, Portugalac je nakon ispadanja u osmini finala Eura odlučio uzeti kratku pauzu te je s obitelji otišao na zasluženi odmor, a neizvjesnost u Torinu je trajala desetak dana

Problem je u činjenici da Cristiano Ronaldo (36) s Juventusom ima ugovor do lipnja 2022. godine. Čelnici 'stare dame' ponudili su mu novi, ali Portugalac je mjesecima odugovlačio s potpisom jer je na stolu imao dvije više nego zanimljive ponude. Jedna je stigla iz PSG-a, a druga iz 'njegovog' Manchester Uniteda. I obje su bile izdašnije od Juventusove.

Uz sve to, novi trener Juventusa Massimiliano Allegri nije u dobrim odnosima s Ronaldom, navodno je baš Portugalac bio glavni razlog zašto je Allegri u ljeto 2019. godine napustio klupu 'stare dame'.

No, Ronaldo se, kao ni njegov menadžer Jorge Mendes, nije javio nikome u klubu pa su u Juventusu odmah reagirali te prošlog tjedna održali konferenciju za medije kako bi barem malo umirili navijače.

'Ne može se pričati o Ronaldovom transferu jer nema signala ni s njegove ni s Juventusove strane. Prezadovoljni smo s Ronaldom, čim se završi njegov zasluženi odmor priključit će se ekipi', kazao je poprilično neuvjerljivo novi sportski direktor Juventusa Federico Cherubini i dodao:

'Trenutni signali od Ronaldovog agenta ne idu u smjeru transfera igrača koji je u centru našeg projekta. Nemam kristalnu kuglu da znam što će biti u budućnosti, ali danas je situacija takva da smo sretni da je Cristiano Ronaldo temelj naše momčadi za sljedeću sezonu.'

A sada napokon svi mogu odahnuti jer talijanski mediji bliski Juventusu tvrde kako je Cristiano Ronaldo napokon prelomio te odlučio ostati u Torinu!

  • +10
Cristiano Ronaldo, Portugal-Belgija, kapetanska traka Izvor: EPA / Autor: Lluis Gene / POOL

La Gazzetta dello Sport u svom tekstu tvrdi kako je Ronaldo iznenadio sve u Juventusu jer je bez pregovora pristao na sve izmjene u ugovoru! A one nisu male. Dapače!

Naime, u Juventusu su odlučili igračima i članovima stručnog stožera smanjiti plaće, i svi su se pribojavali reakcije Cristiana Ronalda koji je do sada zarađivao nevjerojatnih 31 milijun eura na godinu! Pa ipak, CR7 je pristao na drastične rezove koji će mu ugovor smanjiti za gotovo 20 posto!

Prema nekim informacijama, Juve mu je novim ugovorom ponudio 'samo' 25 milijuna eura po sezoni, ali uz 'pojačane' bonuse, poput onog za osvajanje Lige prvaka i povratak titule prvaka Serie A u Torino.

Napomenimo kako je Cristiano Ronaldo prošle sezone odigrao ukupno 44 utakmice u svim natjecanjima za Juventus. Portugalac je zabio 36 golova i upisao četiri asistencije. U Serie A Ronaldo je zabio 29 golova i ponio titulu najboljeg strijelca.