ATP TURNIRI

Ćorićev preokret za četvrtfinale Beča; Čilić razočarao u Baselu

24.10.2018 u 22:14

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču nakon što je u srijedu u 2. kolu svladao Francuza Lucasa Pouillea sa 4-6, 6-0, 6-4 poslije dva sata igre

Protiv mogućeg suparnika u finalu Davis Cupa Ćorić se je mučio u prvom setu. U osmom gemu uspio je spasiti pet break lopti, ali svoj sljedeći servis je izgubio, a time i set.

No, nakon toga Ćorić je projurio kroz drugi set, kojeg je dobio sa 6-0. U odlučujućem setu kod 3-3 hrvatski tenisač je napravio break i potom je rutinski zaključio meč u svoju korist.

U četvrtfinalu Ćorić će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona s kojim ima omjer 1-3, ali u posljednjem meču, ove godine u Indian Wellsu, slavio je Ćorić.

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u srijedu u 2. kolu ATP turnira u Baselu od Rumunja Mariusa Copila (93. na ATP listi) sa 5-7, 6-7 (2) poslije sat i 51 minute igre.

U prvom setu Čilić niti jednom nije uspio ugroziti servisa Copila, a u drugom je kod vodstva 6-5 imao dvije set-lopte, ali ih nije uspio realizirati. To ga je koštalo u tie-breaku, i tako je Čilić doživio treći poraz u posljednja četiri meča.

  • +2
Polufinale Mastersa u Šangaju, Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Pixsell / Autor: Fan Jun/XinHua/PIXSELL