BORBA ZA SP U RUSIJI

Čitatelji tportala slažu se sa Štimčevim željama!

12.10.2017 u 10:03

Bionic
Reading

Iako je početkom lipnja situacija bila idealna i izgledalo je da će Hrvatska bez problema, kao uvjerljivo prva u skupini, ići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sljedeće godine, uslijedili su porazi na Islandu, potom i rujanski u Turskoj, a lošu seriju zaključili su Čačićevi izabranici remijem protiv Finske. Na koncu su jedva izborene dodatne kvalifikacije...

Kada se činilo da Modrić, Mandžukić i društvo neće vidjeti SP u Rusiji, ukazao se Zlatko Dalić, probudio je demoraliziranu momčad i stigao do velike pobjede u Kijevu, koja je ostavila Hrvatsku u prilici da ipak izbori odlazak na SP u Rusiju. Naravno, na ne baš jednostavan način jer u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija mora proći još jednog suparnika. Ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija održat će se u utorak 17. listopada. Prve utakmice igraju se od 9. do 11. studenoga, a uzvrati su od 12. do 14. studenoga.

A među potencijalnim suparnicima su dvije otočne reprezentacije, Sjeverna Irska i Republika Irska, neugodna skandinavska reprezentacija Švedska i 'bunkeraška' Grčka, s kojom se nikad ne zna i koja po stilu igre nikako ne odgovara hrvatskim nogometašima.

>> OVDJE PROČITAJTE KAKO SMO PROLAZILI PROTIV OVIH SUPARNIKA

No ono što je ipak važnije od puke statistike, iako nam i u kontekstu stopostotnog uspjeha u četiri dosadašnja nastupa u dodatnim kvalifikacijama ide u prilog, jest činjenica da su ovom pobjedom hrvatski reprezentativci vratili samopouzdanje i da s puno više optimizma čekaju odlučujuće dvoboje.

Taj su naboj, koji je nakon poraza kod Turske spomenuo i Luka Modrić, očito vratili, ali i razdrmali naciju, koja sada ipak drhti zbog reprezentacije. I zato se velik broj čitatelja uključio u anketu o tome koja bi reprezentacija bila idealan suparnik Hrvatskoj.

ANKETA TPORTALA

Tko bi bio idealan protivnik Hrvatskoj u dodatnim kvalifikacijama?

50,1 % Sjeverna Irska * 18,8 % Švedska * 18,2 % Grčka * 13 % Irska

Čak 51 posto vas svoj je glas dalo Sjevernoj Irskoj, 19 posto odlučilo se za Švedsku, 18 posto za Grčku, a najmanje vas htjelo bi da u baražu naši igraju protiv Republike Irske.

Zanimljivo, istim tim razmišljanjem vodio se i žestoki kritičar aktualnog vodstva HNS-a Igor Štimac, koji se također opredijelio za Sjeverne Irce i Šveđane.

'Po tradiciji, iz nekog razloga, otočne reprezentacije nam nikako ne leže. Imali smo problema sa Škotskom, pobjeđivali smo Engleze, ali i teško gubili, a ni s Walesom nije bilo jednostavno. U cijeloj toj priči ja bih možda najradije birao između Sjeverne Irske i Švedske. No bez obzira koga dobili, morat će naši dečki igrati na visokom nivou i ponoviti drugo poluvrijeme iz Kijeva', između ostalog je kazao Igor Štimac.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL