velika anketa

Čitatelji tportala izjasnili se što zaista misle o novom modernom stadionu Dinama koji se uskoro gradi u Maksimiru; rezultat ankete za mnoge je iznenađenje, ali...

12.04.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Nakon što su čelnici Dinama predstavili ideju i viziju novog stadiona u Maksimiru većina ljubitelja nogometa oduševljena je

Kako je objavio Dinamo novi stadion u Maksimiru bio bi napravljen po svim standardima Uefe, a vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt Otto Barić s partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju sada pretočili javnosti.

Ukratko, riječ je o i stadionu kapaciteta 34.000 mjesta, uz velike parking kapacitete - 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo.

>>> [ANKETA] Napokon je sve jasno; ovako će izgledati novi stadion Dinama koji se uskoro gradi, a poznato je i koliko će izgradnja koštati

Važno je naglasiti kako su sva mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, a prema prvom informacijama procjenjujemo je da bi cijena izgradnje ovakvog stadiona bila oko 60 milijuna eura.

Sudeći po anketi u kojoj je sudjelovalo oko tri tisuće čitatelja, u kojoj smo postavili pitanje što mislite o novom stadionu Dinama, više od 70% čitatelja tportala glasovalo je: Sjajan je! Ovo je fantastično rješenje. Taj podatak, koji je za mnoge iznenađenje jer je postotak velik, dovoljno govori koliko je Zagrebu i Hrvatskoj potreban moderan stadion na kojem bi osim Dinama igrala i hrvatska nogometna reprezentacija.

Oko 23% čitatelja mišljenja je kako je stadion 'u redu, ali sigurno ima i drugih prijedloga koje treba razmotriti.' Protiv novog stadiona, u ovakvom formatu, je oko šest posto čitatelja.

A našoj anketi još uvijek možete glasovati u prilogu:

Kako se doznaje rušenje starog stadiona i izgradnja novog trajala bi oko tri godine.

'Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu - Gradom Zagrebom', priopćili su iz Dinama uz napomenu:

'Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koje će kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela financiranja i naposljetku kroz izgradnju modernog Dinamova doma, zasigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili.'

  • +9
NK Lokomotiva - NK Dinamo, 11.4.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL