ŠOK!

Ćiro ima rak kože i čeka operaciju

17.05.2011 u 21:05

Bionic
Reading

Miroslavu Ćiri Blaževiću je nedavno dijagnosticiran rak kože, melanom u predjelu leđa, te će 23. svibnja KBC Sestre milosrdnice biti operiran

Trener svih trenera Miroslav Blažević (76) na drugom kraju svijeta, u Kini, proživljava novu životnu dramu: nedavno mu je u Zagrebu dijagnosticiran rak kože, melanom u predjelu leđa, te će 23. svibnja biti operiran. Operaciju će izvesti prof. dr. Mirna Šitum, u KBC Sestre milosrdnice. Ćiro je bolest potvrdio u razgovoru za 24 sata.

'Jako mi je teško i nerado govorim o tome', kazao je tihim glasom.

'Vjerujte, u takvom sam stanju da se o svojoj bolesti prvih dana nisam povjerio niti vlastitoj obitelji! Naravno da mi nije svejedno, da patim i svašta mi prolazi kroz glavu, ali niti u jednom trenutku nisam izgubio vjeru u ozdravljenje. Znam da sam u rukama vrhunske liječnice i uvjeren sam da ću dobiti i tu bitku'.

Ćiro Blažević oduvijek je bio veliki borac i još veći pobjednik. Sjećamo se ovakvoga razgovora s njim i u rujnu 2004. godine kada se spremao na operaciju tumora prostate u Innsbruck. Koji mjesec prije toga, dok je boravio u Portugalu na Euru, Alen Bokšić došao je pozdraviti se s njim i pokloniti mu skupocjeni Cartierov sat.

'Došao mi je kao sin koji se oprašta s ocem, a ja sam mu tada kazao: Hvala ti, sine, i ne brini toliko za mene, nosit ću ovaj sat sigurno dvadeset godina! I još uvijek u to vjerujem, optimizam me nikada ne napušta', kazao je slavni nogometni stručnjak.

Ćiro se iz Innsbrucka vratio kao zdrav čovjek, te odmah uskočio na trenersku klupu, tada u Varteksu. Bolest ga neće zaustaviti ni sada, jer već sljedeći mjesec na klupi Kineza vodi dvije sudbinske kvalifikacijske utakmice protiv Omana. Ćiro si je u jeseni karijere zadao još jedan veliki zadatak - odlazak na Olimpijske igre u London. Naravno, nakon što dr. Šitum odradi svoj dio posla.