razočarani Kodro

Cirkus u BiH nogometu; dobio otkaz nakon samo dvije utakmice pa odlučio sve reći

28.09.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Meho Kodro koji je nakon nepuna dva mjeseca nedavno smijenjen s pozicije izbornika nogometne reprezentacije BiH u četvrtak je optužio čelnike Nogometnog saveza da su tu odluku donijeli na temelju kriterija koji nemaju veze s nogometom

Kodro je s Nogometnim savezom BiH u kolovozu potpisao ugovor koji je trebao vrijediti do ožujka 2024. godine a izborničku poziciju preuzeo je u trenutku kada je bilo jasno da su izgledi reprezetacije BiH za plasman na Euro gotovo nikakvi.

Tijelo od nazivom Komitet za hitnost NS BiH neočekivano ga je smijenio nakon samo dvije utakmice u kojima su njegovi izabranici u kvalifikacijama jednu dobili, a jednu izgubili.

Otkaz koji mu je uručen naišao je na brojne odude i kritike, a Safet Sušić, nekadašnji izbornik, to je otvoreno nazvao sramotnim ukazujući na odgovornost vodstva NS BiH.

"To je nevjerojatno. Trebali su ga do kraja kvalifikacija pustiti, svi smo znali da su šanse da se plasiramo kroz kvalifikacije na Euro nikakve", kazao je Sušić.

Sam Meho Kodro se u četvrtak oglasio nakon višednevne šutnje otvorenim pismom u kojemu je istaknuo kako je otkaz dobio zbog toga što je igrače birao temeljem svojih kriterija a ne tuđih želja.

'Nitko se ne treba truditi i uzroke moje smjene tražiti u nogometnim razlozima. Niste mi dali vremena čak ni da pogriješim, a da ne kažem da je za projekt koji sam prezentirao, i koji je prihvaćen od strane igrača, trebalo vremena', napisao je Kodro.

Vodstvo NS BiH optužio je da su ga pokušali poniziti a zapravo su pokazali svoju nemoć i nastavljaju uništavati bosanskohercegovački nogomet.

Nakon što je proslavljeni stručnjak i nekadašnji igrač Veleža Vahid Halilhodžić rezolutno odbio i sam razgovor o preuzimanju pozicije novog izbornika predsjednik NS BiH Vico Zeljković to je mjesto ponudio Savi Miloševiću, nekadašnjem treneru ljubljanske "Olimpije" i beogradskog "Partizana".

'U ovom momentu Milošević je najozbiljniji kandidat', izjavio je Zeljković lokalnim medijima.

Milošević je rođen u BiH, ali izravnog dodira s nogometom u toj zemlji dosad nije imao.