Masters 1000

Loše vijesti; Ćorić ipak otkazao turnir na kojem je igrao finale protiv Đokovića

28.09.2023 u 12:55

Bionic
Reading

Borna Ćorić, koji je duže vrijeme najbolje rangirani hrvatski tenisač, neće igrati na snažnom turniru u Šangaju koji se igra od 4. do 15. listopada

Poznato je kako je Borna Ćorić, koji je na ATP ljestvici trenutačno 26. tenisač svijeta, zbog ozljede otkazao nastup za Hrvatsku na Davis Cupu u Splitu.

Nakon toga je otkazao nastup na ATP turniru u Zhuhaiju, a zbog dvije lakše ozljede koje ga muče neko vrijeme - i koje očito nije sanirao -bio je prisiljen otkazati i nastup na snažnom Masters 1000 turniru u Šangaju.

Podsjetimo, posljednji meč prije problema s ozljedama Ćorić je imao na US Opena gdje je ispao u prvom kolu od Argentinca Sebastiana Baeza.

No, također treba reći kako je nastup u Šangaju otkazao i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković koji je taj turnir osvajao šest puta.

'Tijekom godina u Kini sam dobivao jednu od najvećih podrški. Šangaj je uvijek bio jedan od mojih omiljenih turnira. Nadam se da ću se u budućnosti vratiti u Kinu i ponovno igrati pred vama', kazao je Đoković koji je odlučio uzeti stanku nakon osvajanja US Opena i nastupa za Davis Cup reprezentaciju.

Tako su od nositelja turnir otkazali upravo Đoković i Ćorić koji je na tom turniru poražen 2018. godine u finalu. I to baš od Đokovića.

Kad se Ćorić vraća na teren nije poznato, ali. to bi se moglo dogoditi na turniru u Antwerpenu sredinom listopada