Turbulentna sezona

Doznaje se kako su Rakitić i trener Barcelone obavili razgovor koji se čekao; sada je jasno računa li na Hrvata koji silno želi ispisati klupsku povijest

21.05.2020 u 14:51

Bionic
Reading

Sudeći po trenutačnoj situaciji u Barceloni sve je izglednije kako bi hrvatski veznjak Ivan Rakitić u ljeto mogao napustiti Camp Nou iako on uporno ponavlja kako bi želio odraditi ugovor do kraja, do ljeta 2021. godine. Ovih dana pojavio se i novi moment koji ide u korist Hrvata…

Posljednjih mjeseci 32-godišnji Ivan Rakitić jako je često u medijima, a razlog je njegovo nezadovoljstvo te glasine u koji klub odlazi.

Od prošlog ljeta spominjali su se mnogi klubovi koji su pokazivali interes poput PSG-a, Intera i Juventusa, ali kako stvari stoje od posla sa ta tri velikana neće biti ništa.

Čak i ako se La Liga nastavi sredinom lipnja, kao što je planirano, teško je za očekivati kako će u još jednom pohodu na titulu Rakitić imati važnu ulogu u momčadi kao što je to bio slučaj prethodnih sezona.

No, španjolski novinari bliski klubu doznali su kako je Rakitić obavio razgovor u četiri oka s trenerom Setiénom te kako je nakon tog razgovora prepun samopouzdanja i uvjeren je kako će igrati. O čemu se točno radi nije poznato, ali Rakitić se povjerio prijateljima i nekim suigračima kako mu je trener rekao da računa na njega. Naravno, jasno je kako veliku težinu imaju i riječi Lionela Messija i da u klubu često rade sve kako bi njemu ugodili. A Messi jako cijeni Rakitića kao igrača...

Dodajmo tome kako će taj isti Setién teško  dočekati sljedeću sezonu na klupi Barcelone jer čelnici kluba nisu zadovoljni atmosferom u svlačionici i igrom prve momčadi. Stoga je Rakitićev status upitan i ovisi o igrama u nastavku sezone...

Ono što je također zanimljivo Rakitić ima priliku ispisati klupsku povijest čim upiše prvi službeni nastup u nastavku ove prekinute sezone što će mu biti jubilarni 300. puta da igra za moćnu katalonsku momčad. Od stranaca u povijesti kluba prije njega to su uspjeli još samo tri igrača i to sve redom južnoamerikinaci; Argentinci Mascherano i Lionel Messi te Brazilac Dani Alves.

Taj podatak dovoljno govori koliki je trag hrvatski veznjak ostavio u u Barceloni i zaista bi bilo čudno kada bi ga se klub na silu ili za malen novac išao riješiti.

'Iskreno, već sam navikao da se moje ime pojavljuje baš svugdje. To nije ništa novo, događa se već dvije ili tri godine. No, kada potpišem ugovor s nekim kluba onda je moj plan taj ugovor odraditi do kraja. Naravno, uz to želim i igrati, a trener i predsjednik nisu mi otvoreno rekli da me više ne trebaju. Želim razmišljati samo o Barceloni, ali ako se pojavi neka dobra ponuda…', kazao je nedavno Rakitić.

Dodajmo tome kako novinari Mundo Deportiva doznaju kako su Inter i Juventus, koji imaju druge planove, potpuno odustali od Rakitića.

Dakle, iako se u prvi tren čini kako u klubu na njega ne računaju čini se kako se uz krizu zbog koronavirusa, koja je poremetila tržište, ipak dogodio klik na relaciji trener – igrač te da će sjajni Hrvat imati još prilika dokazati se. Još prije je čelnicima kluba poslao jasnu poruku kako on 'nije vreća krumpira i da ga ne zanimaju razmjene' uz dodatak kako bi se jednoga dana volio vratiti u Sevillu, grad u kojem je upoznao suprugu Raquel i u kojem je uvijek sjajno primljen.