Zanimljiv razgovor

Rakitić se oglasio uočio nastavka sezone, a dotakao se i Bundeslige; javno je priznao što baš nikada ne bi mogao napraviti jer ga je strah!

20.05.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić prošlih mjeseci jako je često u medijima zbog čudnog statusa koji ima u momčadi Barcelone, a neke njegove izjave upućuju kako je to teško primio

Tako je 32-godišnji veznjak Barcelone Ivan Rakitić za službenu klupsku stranicu dao nekoliko zanimljivih izjava uoči nastavka sezone u La Liga koja se očekuje 12. lipnja. Podsjetimo, do kraja prvenstva ostalo je svega 11 kola, a Barcelona je na vrhu ljestvice s dva boda više od Real Madrida.

Sve momčadi treniraju pod posebnim pravilima i jedva čekaju da se sezona nastavi.

'Napokon se ponovno osjećam kao nogometaš. Bio je gušt trenirati sa suigračima, a ne udarati loptom u zid. Napokon sam osjetio i travu pod nogama, svima nam se vratio neki adrenalin i sada možemo tako samo naprijed', kazao je Rakitić koji, kao nekadašnji igrač njemačke bundesligaša Schalkea 04 gdje je igrao od 2007. do 2011, nije propustio pogledati svoj bivši klub te još neke utakmice.

'Da, gledali smo utakmice Bundeslige. Čuo sam se Manuelom Neuerom i Ivanom Perišićem, da smo barem na njihovom mjestu. Bilo je lijepo ponovno gledati nogomet. Bilo je malo čudno jer nema navijača, a igrači na klupama su razdvojeni metar. No, barem se opet igra! Nadam se da će uskoro i nama biti tako, ali zdravlje je ipak najvažnije', dodao je Rakitić koji je nekoliko dana ranije svojom izjavom ostanku u klubu rekao:

'Iskreno, nadao sam se da će se netko iz kluba oglasiti i reći: 'Rakitić ostaje!' Međutim, predsjednik Bartomeu mi ništa nije rekao. Ako ovo sluša, možda me nazove sutra. Sa mnom se uvijek može razgovarati. Bilo bi lijepo da me kontaktira...', kazao je zabrinuti Rakitić koji je zbog svog nerazjašnjenog statusa u klubu čak i otkazao neke utakmice hrvatske reprezentacije. Čak se pisalo i o njegovom oproštaju od dresa Vatrenih…

Zanimljivo je spomenuti kako je Rakitić razgovor obavio u društvu Marca Marqueza, šesterostrukog svjetskog prvaka u Moto GP-ju.

'Znate, nikada ne bih mogao sjesti na motor i voziti 300 kilometara na sat! Jako volim gledati utrke, ali to je sve. Jako poštujem Marca zbog toga što radi, svaka mu čast. Siguran sam da adrenalin nekako potisne strah, ali stvarno moraš biti jako hrabar da se time baviš. To ne može baš svatko", rekao je Rakitić.