BEL - HRV 2:2

Čilićev poraz stavio veliki teret na Ćorićeva leđa

06.03.2016 u 17:33

Bionic
Reading

U dvoboju prvih 'reketa' Belgijanac David Goffin je svladao Marina Čilića s 6-4, 6-4, 3-6, 7-5, te je u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Liegeu rezultat izjednačen na 2-2.

Odluka o konačnom pobjedniku past će u petom dvoboju u kojoj se sastaju Borna Ćorić i Kimmer Coppejans. Čilić nije uspio Hrvatskoj donijeti konačnu pobjedu, na zemljanoj podlozi Liegea Čilić je pokazao svoje loše izdanje s puno pogrešaka i bez čvrstoće u servisu, a 16. tenisač svijeta Goffin je to znao iskoristiti.

Čilić je izuzetno loše ušao u meč, izgubio je svoja prva dva servisa i prvi set s 4-6, iako je kod 3-5 imao jednu priliku za oduzimanje Goffinova servisa. Nažalost, Marinova igra s puno pogrešaka i lošim postotkom ubačaja prvog servisa nastavila se i u drugom setu. Belgijanac je kod 1-1 napravio jedini 'break' u setu, a Čilić praktički nije došao ni do šanse da uzvrati, pa je Goffin stigao do vodstva od 2-0 u setovima.

U trećem setu se konačno ukazao pravi Čilić. Naš prvi reket je zaigrao puno bolje i u šestom gemu oduzeo Goffinov servis za vodstvo od 4-2, te je, nakon što kod 5-3 na Belgijančev servis nije iskoristio set-loptu, na svojem početnom udarcu sigurno došao do smanjenja rezultata na 1-2.

U četvrtom setu nije bilo 'breaka' sve do osmog gema pri vodstvu Goffina 4-3. Čilić je na svom servisu uspio spasiti tri "break" lopte, ali ne i četvrtu, pa je Goffin došao u priliku da svojim servisom završi meč. Ipak, Marin se nije dao, s dva fantastična forehanda vratio je izgubljeni servis i osigurao povratak u meč. Ipak, spas nije potrajao dugo jer je Goffin kod 6-5 ipak napravio ključni "break" i ostavio Belgiju u igri za konačnu pobjedu.

U subotu su Franko Škugor i Ivan Dodig donijeli Hrvatskoj drugi bod uvjerljivom pobjedom nad belgijskom kombinacijom David Goffin/Ruben Bemelmans s 7-6 (5), 6-3, 6-1, a u petak je Marin Čilić svladao Kimmera Coppejansa sa 7-5, 6-3, 7-5, dok je bod Belgiji osigurao David Goffin koji je nadigrao Bornu Ćorića sa 6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-3.

Pobjednik ovog dvoboja u četvrtfinalu ide na SAD.