L'EQUIPEOV IZBOR

Čilić 'zaludio' Francuze; popis najvećih sportaša iznenađenje?

10.09.2014 u 15:05

Bionic
Reading

Još se uvijek nisu slegli dojmovi veličanstvene pobjede hrvatskog tenisača Marina Čilića na posljednjem grand slamu sezone US Openu. Pohvale stižu sa svih strana svijeta, a francuski L'Equipe zato je u srijedu objavio i - novu listu - najvećih hrvatskih sportaša svih vremena

Čilić je u ponedjeljak svladao Japanca Nishikorija sa 6:3, 6:3, 6:3 te osvojio svoj prvi grand slam u karijeri. Naravno, svi svjetski mediji ističu kako je Čilić do naslova stigao posve zasluženo, ali i kako veliku ulogu u njegovu pothvatu ima bivši teniski velikan - Goran Ivanišević.

I baš su njih dvojica dobili svoja mjesta u izboru uglednog francuskog sportskog dnevnika, L'Equipea, u čijem su izboru - svrstani među deset najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Izborom je kooridnirao suradnik za hrvatski sport Dragan Zubović, a na njemu su osim - Ivaniševića i Čilića još:

1. JANICA KOSTELIĆ
2. DRAŽEN PETROVIĆ
3. SANDRA PERKOVIĆ
4. GORAN IVANIŠEVIĆ
5. MIRKO BAŠIĆ
6. TONI KUKOČ
7. DAVOR ŠUKER
8. BLANKA VLAŠIĆ
9. JOSIP SKOBLAR
10. MARIN ČILIĆ

Na tom je popisu bilo mjesta i za Zorana Primorca, Ivana Balića, Ivicu Kostelića, Dina Rađu, Zvonimira Bobana... No Francuzi su se sjetili Skoblara i Bašića jer su ostavili dubok trag u francuskom sportu.