FRANCUSKA ODUŠEVLJENA

Čilić se tome sigurno nije nadao: Ovako ga je mučio otpisani veteran!

04.11.2017 u 10:12

Bionic
Reading

Julien Benneteau koji nikad u karijeri nije osvojio ATP turnir u Parizu ovog tjedna proživljava s 35 godina pravu bajku, a protiv Marina Čilića pokazao je da je spreman za uspjeh nakon kojeg može zaključiti karijeru...

Benneteau je došao na glas kao igrač kojeg svi priželjkuju u finalima ATP turnira, jer dosad ih je igrao deset, a nije osvojio niti jednu titulu.

Neki puno lošiji tenisači od ovog 35-godišnjaka mogu se pohvaliti ATP naslovom pa ga zbog toga mnogi vide kao najvećeg teniskog 'luzera', jer nikad nije uspio u potpunosti ispuniti svoj potencijal.

No, kad su se ljubitelji tenisa tome najmanje nadali, Julien Benneteau oživio je ovog tjedna na velikom turniru u Parizu i nanizao čitav niz impresivnih pobjeda, uključujući i onu u petak protiv Marina Čilića, 7-6(5), 7-5.

'Ovo spada među najveće pobjede u mojoj karijeri, a osjetio sam neke od najljepših emocija dosad,' priznao je oduševljeni Benneteau nakon trijumfa, prvog protiv nekog od desetorice najbolje rangiranih igrača u posljednje dvije godine.

Iako nema snažne udarce poput Čilića, Benneteau je taktički mučio hrvatskog tenisača, a najljepši potez bila mu je jedna skraćena lopta koju nitko na svijetu ne bi uspio dostići.

Autor: YouTube

Francuska publika u dvorani Bercy bila je oduševljena, a sljedeća prepreka bit će mu u polufinalu Jack Sock.

'Sretan sam što sam ovdje i ovo je moj zadnji nastup u Bercyju. Nemam što izgubiti i to mi dopušta igrati tako dobar tenis,' zaključio je davno otpisani veteran koji je na dva koraka od onog što nikad nije uspio: osvajanja jednog ATP turnira...