bolan poraz

Čilić propustio veliku priliku postati trećim tenisačem svijeta!

03.11.2017 u 21:55

Bionic
Reading

Marin Čilić izgubio je u četvrtfinalu velikog ATP turnira u Parizu od francuskog veterana Juliana Benneteaua rezultatom 6:7(5), 5:7 te tako propustio priliku probiti se na treće mjesto ljestvice...

Nakon što je Nadal predao bez borbe meč Filipu Krajinoviću ovog petka, činilo se da je Marinu Čiliću otvoren putem prema tituli u Parizu, ali i on je ispao u četvrtfinalu.

  • +3
Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bolji od našeg prvog reketa bio je 35-godišnji Julian Benneteau koji je u neizvjesnom meču punom preokreta pobijedio 7:6(5) 7:5.

Čilić je imao 'break' u prvom setu, ali nije uspio izbjeći 13. igru i u njoj je ostao kratak, da bi u drugom setu prvo nadoknadio izgubljeni servis pa propustio svoje 'break' prilike i onda primio konačni udarac kod rezultata 6:5.

Bila je to prva pobjeda Benneteaua u četvrtom međusobnom meču.

Velika je to šteta za Marina koji bi postao trećim tenisačem svijeta da se probio pokraj Francuza, no imat će priliku na završnom turniru osmorice u Londonu popraviti dojam.

Što se Benneteaua tiče, on je poseban po tome što je u karijeri deset puta igrao u finalima ATP turnira, a nikad nije osvojio niti jednog. Ovo mu je možda i posljednja prilika...

ATP Pariz, četvrtfinale:

Čilić – Benneteau 6:7(5), 5:7