ATP ŽENEVA

Čilić preko Ferrera želi do prvog finala ove godine

19.05.2016 u 16:57

Bionic
Reading

Pobjedom nad Argentincem Federicom Delbonisom 6:4, 6:3 najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je u četvrtak mjesto u polufinalu ATP turnira u Ženevi, gdje će mu u petak suparnik biti Španjolac David Ferrer.

Drugi nositelj turnira u Ženevi slavio je sa 6:2, 6:2 u četvrtfinalnom obračunu sa sunarodnjakom Guillermom Garcia-Lopezom.

Čilić je Ferrera pobijedio samo jednom u njihovih pet dvoboja (1:4) i to još daleke 2009. u 3. kolu Australian Opena. Nakon toga je Ferrer nanizao četiri pobjede, od toga dvije na zemljanoj podlozi, a posljednju je ostvario na prošlogodišnjem Roland Garrosu.

Čiliću će ovo biti drugi polufinale u 2016. godini, nakon što je na turniru u Marseilleu poražen u finalu od Nicka Kyrgiosa, dok će Ferrer po treći put ove sezone pokušti izboriti nastup u finalu jednog ATP turnira, što mu u Aucklandu i Buenos Airesu nije pošlo za rukom.

Marinu Čiliću je turnir u Ženevi prvi na kojem nastupa nakon gotovo dvomjesečne stanke zbog ozljede koljena te mu služi kao priprema za nastup na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru sezone, koji će u nedjelju započeti u Parizu. Ždrijeb za Roland Garros bit će obznanjen u petak.

ATP Ženeva - četvrtfinale

MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Federico Delbonis (Arg/6) 6:4, 6:3
David Ferrer (Špa/2) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:2, 6:2