briljantni Felix

Cijeli svijet priča o klincu koji je šokirao Ćorića: Pred nama je novi vladar tenisa?

28.03.2019 u 17:10

Bionic
Reading

Felix Auger-Aliassime u velikom je stilu svladao Bornu Ćorića u četvrtfinalu Miamija te tako pokazao da je već s 18 godina spreman za najviše domete, a stručnjaci mu predviđaju uspon na teniski tron...

Kanadski tinejdžer definitivno je već sada ušao u krug najboljih tenisača svijeta. Time nitko nije iznenađen, jer Felix Auger-Aliassime ruši rekorde još od malih nogu. S 14 godina postao je najmlađim pobjednikom jednog meča na ATP Challenger razini, a njegova snaga udaraca u toj dobi zadivila je ljubitelje tenisa.

  • +3
Felix Auger-Aliassime u Umagu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Sljedeće godine postao je s 15 godina juniorskim prvakom US Opena, a onda i sa 16 sedmi najmlađi osvajač jednog ATP Challenger turnira. Dogodilo se to u Lyonu 2017. godine, a trijumfirao je kasnije i u Sevilli.

Prošle sezone Auger-Aliassime mukotrpno se pokušavao probiti među seniorsku elitu na ATP razini, a jedna od stanica bio mu je i Umag, u kojem je u tijesnom meču izgubio od Andreja Rubljeva.

U 2019. godini uspio je kao 18-godišnjak napokon doći na razinu da može parirati eliti, potvrdivši klasu ulaskom u finale ATP 500 turnira u Riju, gdje se nadao prvom velikom trofeju u karijeri, no zaustavio ga je Laslo Djere.

Sada ponovo na još većem turniru u Miamiju juriša prema samom vrhu, a impresivnom pobjedom 7:6(3), 6:2 protiv Borne Ćorića nikog nije ostavio ravnodušnim i plasmanom u polufinale približava se na ljestvici krugu najboljih 20 na svijetu.

'Ove sezone promijenio sam pristup, više se ne fokusiram samo na rezultate i očekivanja i ne radim samom sebi toliki pritisak. Pokušavam se posvetiti onome što moram raditi svakog dana da bih bio bolji i tako si dajem najbolju moguću šansu,' izjavio je ponosni Felix Auger-Aliassime kojeg već uspoređuju s Federerom, Nadalom i Đokovićem:

'Čast je kad te uspoređuju s tako sjajnim igračima, ali ja gledam dugoročno i u ovom trenutku mi je samo bitno uživati u svakom meču koji je preda mnom.'

Felixov sljedeći izazov bit će gorostasni John Isner i njegovi snažni servisi, a ako ga svlada, po prvi put će zaigrati u finalu jednog ATP 1000 turnira, što bi mogao biti početak uspona prema teniskom tronu kojeg mu mnogi predviđaju i to u bližoj budućnosti...