FIFA_SP_2018.svg

OKONČAN SAN

Engleska u suzama; njihovi mediji 'vrište': Hrvati, slomili ste nam srca!

Bionic
Reading

Engleska javnost bila je uvjerena kako će bez problema preskočiti Hrvatsku, ali takva bahatost im se osvetila pa je razumljivo veliko razočaranje na njihovim portalima

I dok su engleski reprezentativci u svojim izjavama pokazivali respekt prema Hrvatskoj, to se nije moglo reći za medije s Otoka koji su u mislima bili u finalu. Zato je za njih taj poraz bolan, jer je stigao od Hrvatske koja ima tek nešto više od četiri milijuna stanovnika.

The Sun piše kako su engleski navijači slomljeni diljem zemlje jer je završen san o osvajanju SP-a, navodi se da je Gordi Albion poveo, ali da su završili utakmicu u suzama. U tekstovima se nalazi ponajviše fotografija uplakanih i zaprepaštenih navijača koji se drže za glavu.

BBC piše da su Englezima srca slomljena i da su im u sredini terena nedostajali kreativniji igrači. Navodi se da engleski navijači trebaju biti ponosni na svoju reprezentaciju koja je izgubila od dobre Hrvatske, koja ima dosta starijih igrača. Njihov novinar smatra da je Hrvatska bila prilika da se dohvati finale te se nada da ovakvu priliku neće opet morati čekati 28 godina.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I Daily Mail piše da su Hrvati slomili engleska srca, da je Trippier dao priliku da milijuni sanjaju, a da bi cijela nada za Englesku nestala u produžetku. Isto se napominje da su navijači Gordog Albiona plakali u svakom dijelu zemlje, a za hrvatsku reprezentaciju kažu da je bila bolja u drugom dijelu dvoboja te u produžecima.

The Times piše da je engleski san okončan preokretom Hrvatske, da je cijela nacija utučena, ali da se engleskim reprezentativcima ne može ništa zamjeriti.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal