sastanak s tomaševićem

Cibona prezentirala ogroman dug i poduzima sve da i dalje ostane u Košarkaškom centru Dražena Petrovića

  • Autor: Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 12.01.2022 18:37
  • Objavljeno 12.01.2022 u 09:51
Cibona je simbol Zagreba

Cibona je simbol Zagreba

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Novoizabrano vodstvo KK Cibona u srijedu je u prostorijama Grada održalo sastanak s predstavnicima Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem

U sklopu sastanka predsjednik KK Cibona Mario Petrović, direktor Mauro Lukić i član Uprave Ivan Matasić su, između ostalog, gradskoj vlasti prezentirali aktualno stanje u Klubu te iznijeli planove za stabilizaciju poslovanja ovog zagrebačkog košarkaškog velikana.

Uz brojne teme koje su bile predmetom razgovora, gradonačelnik Tomašević i suradnici su upoznati s planom restrukturiranja KK Cibona koji se temelji na sustavnom smanjenju postojećih dugova, osiguravanju likvidnosti te pronalaženju novih stabilnih izvora financiranja kroz suradnje s novim sponzorima kluba, objavila je Cibona na svojim informativnim platformama.

'Novo vodstvo Kluba odlučno je u provođenju aktivnosti koje će osigurati depolitizaciju, profesionalizaciju i transparentnost upravljanja Cibonom. U tom smislu i s tim ciljevima upoznali smo na sastanku gradonačelnika Tomaševića i predstavnike Grada Zagreba. Održan je konstruktivan sastanak kojim su otvorene brojne teme i koji je prvi u nizu koraka kojima želimo u partnerstvu s Gradom Zagrebom osigurati iznalaženje rješenja za nesmetano i uspješno funkcioniranje kluba. Jedno od takvih pitanja je i ono kojim želimo doći do rješenja koje će osigurati da KK Cibona i dalje ima svoj dom u Košarkaškom centru Dražena Petrovića', istaknuo je nakon održanog sastanka Mauro Lukić, direktor KK Cibona.

Gradskoj vlasti je u sklopu sastanka prezentiran i nalaz interne revizije, koji je provela aktualna Uprava kluba. Nalazom navedene revizije ustanovljeno je trenutno financijsko stanje kluba, te ukupni dug u iznosu od 31.992.478,00  kuna. Uz navedeno, od strane novog vodstva kluba istaknuto je kako su uz spomenuta dugovanja utvrđene i određene nepravilnosti u prethodnom vođenju klupskog poslovanja i financija, te da su pronađene nepravilnosti proslijeđene i prijavljene nadležnim državnim institucijama.

Aktualno vodstvo kluba predstavilo je i dugoročni plan razvoja Kluba u sklopu kojeg je među primarnim ciljevima istaknuto osiguravanje stabilnog financiranja dovođenjem novih sponzora i partnera. Navedeno je ključno prije svega kako bi se osigurala likvidnost i isplata svih potraživanja u tekućoj godini.

„Od dolaska nove Uprave i predsjednika na čelo KK Cibona uspjeli smo podmiriti sve zaostale plaće radnom kolektivu te gotove sve zaostatke prema igračima i stručnom stožeru, a ne radi se o malom iznosu. Aktivno razgovaramo sa značajnim poslovnim subjektima koji su spremni uložiti financijska sredstva u klub i svojim sponzorstvom podržati osiguravanje likvidnosti do kraja tekuće sezone, ali i sustavno sanirati postojeća dugovanja. U ovoj situaciji moramo biti realni i zato naglašavam kako je naš cilj graditi projekt europskog i snažnog kluba za narednih 5 do 10 godina. U tom smislu pozivam ljubitelje zagrebačke košarke na strpljenje jer izazova je doista mnogo. Uz to pozivam i sve navijače kluba na snažnu podršku našoj mladoj te iznimno talentiranoj momčadi u utakmicama koje su pred nama.“ – dodao je Mauro Lukić.

Ovaj je sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem bio tek prvi u nizu, a već u narednim tjednima očekuje se nastavak dijaloga te konstruktivne suradnje u cilju rješavanja gorućih problema koji su preduvjet za daljnji razvoj KK Cibona.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!