pojačanje 'pod tornjem'

Cibona dovela američkog playmakera: Svojim će znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima...

02.08.2020 u 17:16

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši prvak Cibona pojačala se 32-godišnjim američkim razigravačem Ronaldom Mooreom, koji je cijelu seniorsku igračku karijeru proveo igrajući po europskim klubovima, a u posljednje dvije sezone je nosio dresove talijanskog Varesea i francuskog Elan Bearnaisa

Iz Cibone su priopćili da su sa 32-godišnjim, 183 cm visokim razigravačem rođenim u Philadelphiji potpisali jednogodišnji ugovor.

Ronald Moore je u Europi još od 2010. godine kad je jednu sezonu proveo u slovačkoj Nitri. Po jednu sezonu je odigrao za poljski Turow, mađarsku Albu Fehervar, ukrajinski Čerkaski Mavpi i talijanskog A-2 ligaša JuveCasertu, prije nego što se na tri godine skrasio u Pistoji iz koje je 2018. godine prešao u Varese.

Statistički podaci za njegovu posljednju sezonu u francuskoj prvoj ligi navode da je u 28 minuta na terenu prosječno ubaciovao 9.5 koševa, uz 4.7 asistencija i tri skoka.

'Igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i talijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, sve to utječe na adaptaciju igrača. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu s te strane prilagodba biti olakšana', izjavio je trener Cibone Ivan Velić.

'Doveli smo iskusnog, kvalitetnog 'playmakera'. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati razigrati naše mlade igrače i koji će ih moći ‘hraniti’ loptama', istaknuo je klupski direktor Domagoj Čavlović.

Moore bi u Zagreb trebao stići u sljedećih nekoliko dana, a prije nego što se priključi novim suigračima morat će biti testiran na koronavirus. Bude li nalaz negativan, Moore će odmah početi trenirati s prvom momčadi.