wta palermo

Najbolja hrvatska tenisačica uoči nastavka WTA Toura u doba korone: Prije samo dva tjedna nisam vjerovala da ćemo igrati...

02.08.2020 u 17:05

Bionic
Reading

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić, postavljena je za prvu nositeljivu turnira u Palermu kojim u ponedjeljak započinje nastavak sezone WTA Toura prekinute prije gotovo pet mjeseci, a uoči nastupa je u razgovoru s novinarima rekla kako je 'povlastica ponovno biti na terenu'...

'Prošlo je puno vremena bez tenisa, bez natjecanja, bez adrenalina koji svi nekako volimo. Zato sam bila doista uzbuđena kad sam čula da će se turniri u Palermu i Pragu zasigurno održati', rekla je Petra Martić, 15. tenisačica svijeta koju u 1. kolu čeka dvoboj protiv Belgijke Alison Van Uytvanck.

Martić se ne opterećuje rezultatom u Palermu, iako je kao prva nositeljica u statusu jedne od favortkinja za naslov.

'Samo ću pokušati uživati na terenu. Samo to što ću ponovno biti na igralištu je povlastica i ne trebam misliti o rezultatu, ciljevima ili se koncentrirati na brojeve ili nešto drugo', kazala je 29-godišnja Dućanka koja je u 2019. godine ušla u tenisku elitu, završila godinu prvi put u TOP 20, a prethodno u Roland Garrosu prvi put stigla do četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Prekid sezone je stigao kad je nastavila svoj uspon po WTA ljestvici, došavši do 15. mjesta nakon polufinala na WTA turniru u Dubaiju. No, Petra ne žali što je što je prošlih pet mjeseci bila 'na čekanju', kao i svi ostali profesionalni tenisači i tenisačice.

'Iskreno, nije mi bilo teško. Naravno, trebalo se prilagoditi. Svi smo s time bili suočeni. Puno sam kuhala. Nisam se morala pakirati, što inače mrzim. Nisam morala letjeti, što također mrzim. Prvi put sam mogla biti nešto drugo, a ne samo tenisačica, što je bila lijepa promjena. To nas sve čeka jednog dana pa je bilo dobro vidjeti kako će to izgledati', iskreno je kazala Petra Martić koja je s novim trenerom Martijnom Bokom odlučila sastaviti program nastupa na turnirima koji će uključivati što manje putovanja.

'Odlučili smo ostati u Europi i ne putovati, ako baš nije nužno. Zato smo u Palermu i idemo u Prag nakon toga. U Europi je ipak manje zaraženih i veći su izgledi da ću ostati zdrava', rekla je Petra Martić u čijim planovima se nalazi i nastup na US Openu:

'U SAD-u situacija nije tako dobra, ali ako ćemo se držati u svom 'balonu' i ako ćemo biti disciplinirani, mislim da možemo biti uspješni u minimiziranju pozitivnih slučajeva ili ih potpuno anulirati.'

Opisala je i svoje iskustvo dolaska u Palermo te prvog susreta s mjerama koje se poduzimaju kako bi igračice bile zaštićene od moguće zaraze.

'Bilo je čudno, drugačije, ponekad i zabavno sa svim tim protokolima, maskama, vizirima u automobilima. No, sve je to potrebno. To je ono što će nas zaštiti i držati zdravima, ako ćemo se svi pridržavati. Testirali su me po dolasku. Nakon toga sam morala biti u izolaciji 24 sata ili do dolaska rezultata testa. Nakon toga sam dobila akreditaciju i bila slobodna raditi ono zbog čega sam došla', prepričala je Petra Martić kojoj, bez obzira na nove norme ponašanja i nove procedure, nije silazio smješak s lica:

'Sretna sam što vidim da je moguće ponovno igrati, jer još prije dva tjedna nisam vjerovala u to. To mi daje nadu da će sve ići u dobrom smjeru i da ćemo ove godine odigrati još dosta turnira.'