već pregovaraju

Chelsea kupuje još jednog Hrvata; 'bluesi' su za njega odmah spremni platiti čak 60 milijuna eura, ali postoji jedan problem...

30.07.2022 u 15:15

Bionic
Reading

Engleski mediji tvrde kako se trener Chelseaja Thomas Tuchel odlučio riješiti jednog napadača i dovesti hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola (20) iz Red Bull Leipziga! Ostvari li se ovaj transfer, Gvardiol će postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti

Na Stamford Bridgeu čine apsolutno sve kako bi momčad Chelseaja u novoj sezoni bila još jača i konkurentnija. Trener Thomas Tuchel zato je odlučio dodatno ojačati obranu, a u tome mu je svojom odlukom pomogao - napadač Timo Werner (26).

Naime, Werner je u ljeto 2020. godine stigao u Chelsea iz RB Leipziga za 53 milijuna eura. No, njemački se reprezentativac jednostavno nije snašao, odigrao je 89 utakmica i zabio 23 gola u svim natjecanjima. Engleski mediji sad tvrde kako je Werner sam zatražio transfer, želi se vratiti u Leipzig!

Chelsea ga je spreman pustiti na posudbu s pravom otkupa, ali u zamjenu želi - Joška Gvardiola (20)! Klubovi su navodno već započeli pregovore oko moguće zamjene igrača, no Tuchel je odlučan da Gvardiola pod svaku cijenu dovede na Stamford Bridge.

Mediji bliski Chelseaju tvrde da bi 'bluesi' bili spremni platiti do 60 milijuna eura odštete za našeg reprezentativca, a time bi Joško Gvardiol postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti!

Za sada se nagađa da bi RB Leipzig i Chelsea ipak mogli dogovoriti neku vrstu zamjene - Werner bi se vratio u Bundesligu, a Gvardiol bi krenuo put Premiershipa. Chelsea bi u toj zamjeni igrača morao nadoplatiti određenu svotu novca, za sada se navodno radi o cifri od oko 30 milijuna eura!

Problem? To što nije Chelsea jedini zainteresiran za Gvardiola koji je jedan od najtraženijih mladih igrača ovog ljeta u Europi. Red Bull Leipzigu se ne žuri, Joško ima ugovor do 2026. godine i cijena će mu, s obzirom na sjajne igre, samo rasti.

Podsjetimo, Joško Gvardiol je prošlog ljeta za 19 milijuna eura iz Dinama prešao u RB Leipzig za koji je u prvoj sezoni odigrao 46 utakmica u svim natjecanjima te zabio dva gola.