SP U VESLANJU

Četverac u finalu, Rajle Brođanac bez finala

28.08.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković plasirali su se u finale Svjetskog veslačkog prvenstva u poljskom Poznanu. Mirna Rajle Brođanac ostala je bez finala discipline lake samice nakon što je u svojoj polufinalnoj skupini Svjetskog veslačkog prvenstva u poljskom Poznanu zauzela četvrto mjesto

Mlada postava četverca na pariće, koji je nedavno osvojio zlatno odličje na SP do 23 godine, ušao je u finale kao treći iz svoje polufinalne skupine u vremenu od 5:57.80 minuta. Naš četverac je do polovice staze bio peti, a onda je na zadnjem prolazu ubilježio drugo vrijeme, da bi u zadnjih 500 metara naši veslali kontrolirano i sačuvali snagu i poziciju koja ih vodi u nedjeljno finale. Hrvatska je za svjetskim i olimpijskim pobjednicima Poljacima zaostala oko sekundu i pol, a drugoplasirani Australci pobjegli su im svega 11 stotinki, dok su četvrtoplasirane Ukrajince ostavili za sekundu.

Mirna Rajle Brođanac ostala je bez finala discipline lake samice nakon što je u svojoj polufinalnoj skupini Svjetskog veslačkog prvenstva u poljskom Poznanu zauzela četvrto mjesto. Osječanka je stazom prošla za 8:23.50 minuta, a za prolaz u finale nedostajalo joj je manje od tri sekunde, koliko je od nje bila brža trećeplasirana Belgijanka Evi Gentjeens. Pobjednica skupine bila je Talijanka Laura Milani, a druga je bila Dankinja Juliane Rasmussen. Rajle-Brođanac je na prošlom SP-u uzela broncu, a u nedjelju će veslati u B finalu za poredak od sedmog do 12. mjesta na svijetu.

Mario Vekić je u samcu danas bio treći u C finalu, a ukupno je zauzeo 15. mjesto.