SMANJENJE TROŠKOVA

Cernat u Karabuksporu, Hajduk sve 'jeftiniji'

27.06.2010 u 21:40

Bionic
Reading

Florin Cernat napustio je pripreme Hajduka u Sloveniji i otputovao u Tursku, gdje bi u sljedećih dan-dva trebao dogovoriti detalje ugovora i nastavka karijere u novom Turskom prvoligašu Kardemir Demir Çelik Karabüksporu

Florin Cernat napušta Hajduk i odlazi u Turski Karabukspor, gdje bi se trebao priključiti nekadašnjem suigraču Vjekoslavu Tomiću, a sutra - prekosutra možda i Anti Šeriću, koji je također zanimljiv Turcima.

'Odlazak Cernata nastavak je naše akcije 'smanjenje troškova' koji se odnose na igrače sa najvećim ugovorima', potvrdio je predsjednik Hajduka Joško Svaguša i dodao da bi Cernatov odlazak bio i konačna potvrda da Ibričić, Anas Sharbini i Strinić ostaju u bilom dresu barem do kraja sezone.

Čim je Cernat otišao iz Slovenije, odahnuo je Svaguša jer odlazak Rumunja je ključan u njegovu planu 'momčad od 2,2 milijuna eura'. Cernatova godišnja primanja su oko 450 tisuća eura i taj novac je u svim poljudskim financijskim kombinacijama preveliki teret. Turci Cernatu navodno nude dvogodišnji ugovor, nešto izdašniji nego što ga ima u Hajduku i nema razloga da ponudu ne prihvati. Pogotovo što je u proljetnom dijelu prošle sezone kod Poklepovića uglavnom ulazio s klupe.

Cernatov odlazak na menadžersku scenu izbacio je novo ime - Milana Rapaića, koji je u Turskoj izuzetno cijenjen, a već je odradio nekoliko unosnih poslova na bogatom turskom tržištu, poput transfera Gabrića, Tomića, uskoro možda i Šerića, Cernata...