JELAVIĆEVI NEMOĆNI

Celtic 100. pobjedom nad Rangersima preuzeo vrh

28.12.2011 u 22:45

Bionic
Reading

Nogometaši Celtica na svom travnjaku svladali su Rangers sa 1:0 i tako devetom prvenstvenom pobjedom u nizu preuzeli vrh škotskog prvenstva

Celtic je imao golemi zaostatak na ljestvici za gradskim rivalima, ali 100. pobjeda u ligaškim izdanjima Old firma vratila ih je na vrh poretka.

Gol odluke u 52. minuti je postigao Velšanin Joseph Ledley koji je bacio u delirij tradicionalno krcati i raspoloženi Celtic Park. Čak i u okvirima Old Firma, atmosfera je bila zapanjujuće dobra, nakon vodstva čitav je stadion izgledao kao jedan ogromni navijački 'kop'.

Nikica Jelavić je (kao i Saša Papac) odigrao svih 90 minuta u dresu Rangersa te dva puta sredinom drugog poluvremena atraktivno zaprijetio domaćinima. Ipak, 'leteći' volej i škarice nisu pronašli put do mreže. Kao i svaki derbi ovih suparnika, i ovaj je plijenio žustrinom, agresijom, fanatičnim navijanjem te spornim sudačkim odlukama.

Pri rezultatu 0:0 Celticov je vratar udarac Wallacea obranio sa samog kraja gol linije. Odlučio je centimetar ili dva, no sudac je pustio da se igra nastavi. Kod vodstva domaćina meč loptu je imao najefikasniji napadač Celtica Hooper, no pogrešno je zaustavljen zbog nepostojećeg zaleđa.

Nakon 21 odigranog kola Celtica ima 50 bodova, dva više od Rangersa i daleko više od ostatka karavane. Natjecanje se nastavlja 22. kolom 2. siječnja, nakon čega slijedi kratak odmor od 12 dana.

Gol odluke iz druge ruke, točnije - drugog ekrana