PREMIERSHIP

Osim što su prvi put u povijesti pobijedili Rangerse, možda im uskratili i naslov

14.04.2024 u 17:05

Bionic
Reading

Snovi Rangersa o osvajanju naslova škotskog nogometnog prvaka doživjeli su veliki udarac šokantnim porazom 2:3 na gostovanju kod Ross Countyja.

U posljednjem ogledu 33. kola škotskog prvenstva Ross County je priredio veliko iznenađenje porazivši prvi puta u povijesti Rangers sa 3:2. Bila je to 22. međusobna utakmica ovih klubova i tek prva pobjeda kluba sa stadiona Global Energy.

Veliki je to kiks Rangersa koji se imao priliku pobjedom približiti Celticu na svega bod zaostatka, a potom u srijedu u odgođenom susretu protiv Dundeea možda i preuzeti vrh ljestvice.

Gosti su poveli u 15. minuti autogolom Jacka Baldwina, no domaćin je u nastavku okrenuo rezultat s tri gola u nizu. Strijelci su bili Simon Murray (47), George Harmon (50) i Joshua Sims (69). James Tavernier je u 89. minti iz jedanaesterca smanjio na 2-3.

Borna Barišić je za Rangers igrao do 54. minute.

'Jako sam razočaran jer nismo odigrali dobru utakmicu. Primili smo lagane golove, s loptom ili bez nje danas nije bilo dovoljno dobro, tako da sam jako razočaran', kazao je menadžer Rangersa Philippe Clement za BBC.