ŠKOTSKA LIGA

Old Firm: Luda utakmica Rangersa i Celtica, palo šest golova

07.04.2024 u 15:16

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 32. kola škotskog Premiershipa, popularnom Old Firmu, nije bilo pobjednika, nogometaši Rangersa i Celtica su u ludoj utakmici odigrali 3-3

Takav rezultat nije promijenio stanje na ljestvici. Vodeći Celtic i dalje ima bod prednosti, 75-74, ali Rangers ima utakmicu manje.

Šok se na stadionu Ibrox dogodio u 24. sekundi susreta. Vratar Celtica Hart je daleko ispucao loptu, a na nju je pomalo nonšalantno išao kapetan Rangersa Tavernier. Došao je do lopte Tavernier stotinku prije Maede, ali ju je napucao na nogu japanskog napadača te je ona strelovito završila u domaćoj mreži.

Mnogo opasniji je bio Celtic i u nastavku prvog poluvremena pa je nakon prilika Maede, Iwate i O'Rileyja dosuđen jedanaesterac za Celtic nakon igranja ruke domaćeg igrača. O'Riley je bio miran i precizan te je u 34. minuti doveo Celtic u vodstvo 2-0.

U samom finišu prvog dijela odličnu je priliku za Rangers imao Fabio Silva, ali se rezultat nije promijenio. Stvari su se na travnjaku počele mijenjati početkom drugog dijela. U 55. minuti je Tavarnier realizirao jedanaesterac za domaćina i smanjenje na 1-2, a vrlo brzo nakon toga Rangers je postigao pogodak i za 2-2. Međutim, taj je gol poništen nakon što je glavni sudac označio prekršaj u napadu, u samom začetku akcije.

Kulminacija ludog glazgovskog derbija uslijedila je u samoj završnici. Prvo je Sima u 86. minuti pogodio za 2-2, ali je već u idućem napadu Celtic vratio prednost nakon što je lijepo, između dvojice suparničkih igrača, poentirao Idah.

Tu nije bio kraj drame jer je u 93. minuti Matondo sjajno pogodio iskosa u suprotni kut za konačnu podjelu bodova i 3-3.

Hrvatski nogometaš Borna Barišić ostao je kroz cijelu utakmicu na klupi za pričuve Rangersa.

Standings provided by Sofascore