ima jakog 'zaštitnika'

Čelnici Barcelone već ove zime žele prodati Ivana Rakitića, no pojavio se 'problem' kojeg ni oni sami ne mogu riješiti...

20.09.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Iza Ivana Rakitića je burno ljeto u kojem je naš reprezentativac bio u skupini igrača koje je Barcelona željela prodati ili mijenjati kako bi na Nou Camp vratila Neymara. Svi su transferi na kraju propali, Rakitić je ostao u Barci (iako su ga pogodile sve igre i igrice oko njegovog odlaska), ali je izgubio mjesto u prvoj momčadi. Sada se čini da se sve polako vraća u normalu...

Španjolski mediji bliski Barceloni 'nanjušili' su senzacionalnu priču u kojoj je - po tko zna koji put - glavni lik hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Podsjetimo, popularni je Raketa jedan od glavnih oslonaca igre Barcelone, igrač koji je odigrao najviše utakmica u sezoni, ali je ovog ljeta bio žrtva u velikom pokušaju trgovine i povratka Neymara na Nou Camp. Rakitića su, očekivano, povrijedile sve te kombinacije u kojima je bio 'glavna valuta', a to se osjetilo i na njegovim igrama u predsezoni. Izgubio je Raketa mjesto u prvih 11 Barce, a uz sve to je otkazao i nastupe za hrvatsku reprezentaciju jer se nije osjećao psihički spreman.

Sve je to dodatno potaknulo priče o njegovom odlasku s Nou Campa, čelnici PSG-a i dalje žele našeg reprezentativca u svojim redovima te će ga Barcelona - barem tako tvrde mediji bliski klubu - vrlo rado prodati već ove zime. Imaju u Barci i dobar razlog jer bi prodaja Rakitića (a uz njega bi se željeli riješiti Artura Vidala i Umtitija!) pokrila sve financijske dubioze te bi izbjegli moguće kazne zbog nepoštivanja Financijskog fair-playa.

No, planove čelnicima Barcelone neočekivano je pokvario onaj kojeg se o svemu i pita - Leo Messi! Već se godinama u Barceloni slušaju samo Messijeve želje, prema njegovim se zahtjevima slaže momčad, dovode pojačanja i prodaju 'viškovi'. Ovog je ljeta Argentinac bio na žestokom udaru kritika jer nije 'zaštitio' svog prijatelja Rakitića u cijeloj ludnici oko dovođenja Neymara. Navodno mu je i sam Rakitić zamjerio to što se niti jednom nije oglasio, no sada se situacija promijenila.

Trener Ernesto Valverde na samom je startu sezone Rakitića držao na klupi, a sve se to 'poklopilo' s Messijevom ozljedom zbog koje uopće nije igrao. No, Barca sutra (subota, 21. rujna) u 5. kolu Primere gostuje kod Granade i čini se kako će od prve minute zaigrati i Messi i Raketa!

Prve najave takvog scenarija bile su već na utakmici Lige prvaka s Borussijom Dortmund (0:0). Messi i Rakitić ušli su u igru u 60. minuti. Svima je odmah bilo jasno kako je Valverde pod pritiskom morao popustiti i vratiti Rakitića u momčad.

  • +6
Borussia D. - Barcelona, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

'Messi jednostavno voli igrati s Rakitićem, a dobro znamo što to znači za Barcelonu. Rakitićev status u momčadi mogao bi dobiti novu dimenziju povratkom Messija nakon ozljede i to već u idućoj utakmici', tvrde španjolski mediji i napominju:

'Nije nevažno spomenuti kako su Messi i Rakitić susjedi u Castelldefelsu, održavaju jako dobar odnos na i izvan travnjaka. Bez obzira na sve što se događalo ovog ljeta...'

I tu je, čini se rješenje svih problema za Rakitića, a početak glavobolja čelnika Barcelone. Jer navodno su Messi i klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu imali ozbiljan razgovor vezan uz budućnost našeg reprezentativca na Nou Campu. Pojedinosti nisu poznate, ali sve govori u prilog tome da Rakitić ima najjačeg 'zaštitnika', samog Lea Messija koji je insistirao na njegovu ostanku u klubu. Kako god bilo, sve će biti puno jasnije već za tri mjeseca kad započne zimski prijelazni rok, no činjenica je kako Bartomeu nikad nije išao protiv Messijevih želja...