bravo za bjelicu i dečke

Zlatko Dalić analizirao je veličanstvenu pobjedu Dinama i otkrio što ga je razveselilo

20.09.2019 u 11:17

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić zbog poslovnih obveza nije uživo mogao pratiti utakmicu Dinama i Atalante na Maksimiru. No, nemojte misliti kako je izbornik propustio Dinamovo 'razbijanje' talijanske momčadi

'Čestitke Dinamu, igračima, treneru Nenadu Bjelici, bila je to u nekoliko posljednjih godina najbolja igra Dinama, pogotovo u prvom poluvremenu', kazao je Zlatko Dalić koji je otkrio kako je proveo 'radnu' srijedu.

'Prvo sam gledao Club Brugge i Galatasaray, a potom Dinamo i Atalantu te Bayern i Crvenu zvezdu.'

Jasno je kako je izbornik 'bacio oko' na te ostale utakmice jer ipak su nastupali hrvatski reprezentativci Matej Mitrović i Ivan Perišić. No, vratimo se Dinamu... Izbornik je oduševljen izvedbom i veličanstvenom pobjedom 4:0 protiv Atalante.

'Bilo je to fantastično! Dinamo je potpuno nadigrao Atalantu, dominirao je od prve minute. Sad je jasno da Dinamo ovakvom igrom s pravom može izboriti drugo mjesto u skupini ispred Šahtara i Atalante. Manchester City je ipak izraziti favorit za prvo mjesto', pričao je Dalić za Sportske novosti i nastavio:

'Pazite, na klupi Dinama su izvan prvih 11 ostali Hajrović, Gojak, Ivanušec i Majer, a to su sve vrhunski igrači! Bjelica ima širok izbor igrača, kvalitetu, moć, taktiku, samopouzdanje, i takav sigurno može biti drugi u skupini.'

Izbornika posebno raduje sjajna igra reprezentativaca...

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Oršić nije iznenađenje, on konstantno dobro igra. A sad je igrao na drugoj poziciji jer je Bjelica promijenio taktiku. Ovaj put nije bio klasično lijevo krilo nego je djelovao iza Petkovića, ulazio je u prostor koji mu je stvarao Petković. Ondje se sjajno snašao, vrhunski je reagirao kod sva tri gola. Suvišno je pričati o njegovim kvalitetama. Pokazao je kako je s pravom pozvan u reprezentaciju. Pa zabio je hat-trick, njegov doseg zaslužuje svaki respekt i poštovanje', analizirao je Zlatko Dalić i dodao:

'U Bjeličinoj momčadi nije bilo slabog mjesta. Kad bi Atalanta i zaprijetila, onda je tu bio fantastični Livaković s nekoliko bravuroznih reakcija. Veseli me što su hrvatski reprezentativci bili tako dobri protiv Atalante.'

Izbornik će u ponedjeljak (23. rujna) objaviti popis reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice s Mađarskom (10. listopada) i Walesom (13. listopada) u kojima se očekuje potvrda plasmana na EURO 2020. godine.