premier liga

Čekičari uvjerljivom pobjedom nad Lisicama preuzeli vrh engleskog prvenstva

23.08.2021 u 23:52

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 2. kola engleske Premier lige, West Ham United je na svom stadionu pobijedio Leicester City 4:1

West Ham je pred svojim navijačima osvojio sva tri boda, a utakmicu je obilježio sjajni Michail Antonio koji je postao najbolji strijelac ovog kluba u povijesti Premiershipa.

Domaći su krenuli otvoreno i napadački od samog početka utakmice, te su u 26. minuti stigli do prednosti. Benrahma je asistirao Fornalsu koji je svladao Schmeichela za 1:0.

Da stvari budu gore za Leicester u 40. minuti su ostali s igračem manje. Perez je oštrim startom nasrnuo na Fornalsa, a sudac Oliver je nakon pregleda VAR-a Španjolcu pokazao direktni crveni karton.

West Ham je igrača više iskoristio u 56. minuti kada je Benrahma pogodio za 2:0 i činilo se da je u ovoj utakmici sve riješeno.

Ipak, nada za Leicester vratila se u 70. minuti kada je Tielemans smanjio na 2:1, a Brendan Rodgers je odlučio sve karte baciti u napad. No, Leicester nije mogao do izjednačenja.

Deset minuta kasnije West Ham dolazi do 3:1, a svoj prvi gol na utakmici zabio je Antonio koji je tako postao najbolji strijelac ovog kluba u Premiershipu čime je prestigao Di Canija.

Antonio je četiri minute kasnije zabio i svoj drugi gol te postavio konačnih 4:1. On je sada na zbroju od 49 postignutih golova u Premiershipu.

West Ham je upisao i drugu pobjedu u prvenstvu, a zbog šest bodova ali i najbolje gol razlike predvodi premierligašku kolonu.