POZNATA POLUFINALA

Čehinja rasplakala Veliku Britaniju; Wimbledon će i dalje čekati da se to dogodi

Bionic
Reading

U polufinalu turnira tenisačica u Wimbledonu igrat će Amerikanka Serena Williams i Čehinja Barbora Strycova te Ukrajinka Elina Svitolina i Rumunjka Simona Halep

Serena Williams je do svog 12. polufinala u All England Clubu gdje je sedam puta bila pobjednica stigla 6:4, 4:6, 6:3 pobjedom protiv sunarodnjakinje Alison Riske. Teže nego što se očekivalo najuspješnija tenisačica Open ere izborila je prolaz među četiri najbolje na trećem 'Grand Slamu' te je tako ostala u igri za svoj osmi trofej u All England Clubu.

Riske, koja nikada u karijeri nije došla tako daleko na travnatom Grand Slamu, pružila je sjajan otpor čemu može zahvaliti i svojoj savršenoj realizaciji break prilika, iskoristila je svih pet za razliku od Serene koja je šest puta oduzimala servis suparnice iz 16 prilika.

Uz to Serena je imala 19 as servisa, što je zastrašujuće puno kada je riječ o ženskom tenisu, a mlađa sunarodnjakinja, koja se ponekad osjećala kao da joj s druge strane servira Ivo Karlović, tek jedan.

  • +5
Serena Williams - Alison Riske, Wimbledon 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strycova je u dobi od 33 godine stigla do najvećeg uspjeha u karijeri svladavši Britanku Johannu Kontu sa 7:6 (5), 6:1. Čehinja je u Wimbledonu debitirala još 2003. godine, a prije ovogodišnjeg turnira je samo jednom u karijeri igrala u četvrtfinalu nekog 'grand slam' turnira i to u Wimbledonu prije pet godina. Tako je rastužila 'Otok' koji na pobjednicu Britanku u Wimbledonu čeka od 1977. kada je to uspjelo Virginiji Wade. Čekat će i dalje...

I 24-godišnja Svitolina će u četvrtak po prvi put u karijeri zaigrati u polufinalu nekog 'grand slam' turnira, osma je igračica svijeta u četvrtfinalu svladala debitanticu u Wimbleodnu Čehinju Karolinu Muchovu sa 7:5, 6:4. Svtitolinoj je ovo bilo peto pojavljivanje u četvrtfinalu na 'grand slamu', no dosada je uvijek gubila u ovoj fazi natjecanja, u Roland Garrosu 2015. i 2017. te Australian Openu 2017. i 2018.

Halep je u četvrtfinalu pobijedila Kineskinju Shuai Zhang sa 7:6 (4), 6:1 i tako po drugi put u karijeri stigla do polufinala Wimbledona, 2014. je izgubila od Kanađanke Eugenie Bouchard.