WIMBLEDON - ČETVRTFINALA

Bilo je napeto, ali Serena Williams prošla u polufinale; servisima podsjetila na Ivu Karlovića

09.07.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Američka tenisačica Serena Williams plasirala se u svoje 12. polufinale Wimbledona nakon što je svladala sunarodnjakinju Alison Riske 4:6, 6:4, 3:6

Teže nego što se očekivalo najuspješnija tenisačica Open ere izborila je prolaz među četiri najbolje na trećem 'Grand Slamu' te je tako ostala u igri za osmi trofej u All England Clubu.

Riske, koja nikada u karijeri nije došla tako daleko na travnatom Grand Slamu, pružila je sjajan otpor čemu može zahvaliti i svojoj savršenoj realizaciji break prilika, iskoristila je svih pet za razliku od Serene koja je šest puta oduzimala servis suparnice iz 16 prilika.

Uz to Serena je imala 19 as servisa, što je zastrašujuće puno kada je riječ o ženskom tenisu, a mlađa sunarodnjakinja, koja se ponekad osjećala kao da joj s druge strane servira Ivo Karlović, tek jedan.

  • +5
Serena Williams - Alison Riske, Wimbledon 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Polufinale je izborila i Rumunjka Simone Halep koja nije dozvolila iznenađenje u dvoboju sa Kineskinjom Shuai Zhang, bilo je 7:6(4), 6:1. Rumunjska tenisačica je do sada samo jednom igrala u polufinalu Wimbledona, 2014. kada je izgubila od Kanađanke Eugenie Bouchard.