dvostruki program

Cedevita u subotu igra derbi protiv Cibone, a u nedjelju u Kupu gostuje u Osijeku

11.01.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Ovog vikenda hrvatskog prvaka Cedevitu očekuje dvostruki program. U subotu Domu sportova u derbiju 15. kola ABA lige Cedevita dočekuje Cibonu (21:00), a u nedjelju - u sklopu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića - gostuje kod Vrijednosnica Osijek (18:00).

Cedevita će igrati bez ozlijeđenih Marka Banića i Karla Žganeca, a upitan je i bolestan glavni trener Slaven Rimac i moguće je da će momčad ponovno voditi njegov pomoćnik Teo Čizmić. U utakmici Kupa u Osijeku Cedevita će igrati u udarnom sastavu.

'Dosta su naporna putovanja u prvom mjesecu, no to je nešto na što smo se na neki način pripremili jer znamo da je prvi mjesec možda i najteži u ovoj godini, s obzirom na protivnike koje imamo i na putovanja. To je sastavni dio sporta i sastavni dio igranja u košarkaškom klubu kao što je Cedevita, koja igra u tri natjecanja, i toga smo svi svjesni. Imat ćemo jedan dan da se pripremimo za Cibonu i dobro se odmorimo. Nadam se jednoj dobroj utakmici s naše strane, a nakon toga nam u nedjelju slijedi Kup', izjavio je bek Cedevite Filip Krušlin.

Gradski derbiji uvijek imaju posebnu čar, a u četvrtom kolu ABA lige Cedevita je u Draženovom domu kod Cibone poražena 78:75.

'Sigurno da neće biti laka utakmica. Cibona je dobra ekipa, koja u zadnje vrijeme igra dobru košarku. Kroz povijest su utakmice Cibone i Cedevite uvijek bile zanimljive i u egalu, tako da ne mislim da će ova biti drugačija od prethodnih, ali nadam se da će ishod biti u našu korist', dodao je Krušlin.

Jakov Mustapić u Cedevitu je stigao u studenome prošle godine, a sezonu je počeo u Osijeku. On, dakle, najbolje poznaje momčad koja će se u nedjelju naći na putu Cedeviti prema plasmanu na Final Eight turnir Kupa Krešimira Ćosića.

'Mi moramo maksimalno ozbiljno shvatiti Osijek jer to je mlada, energična ekipa, koja stvarno može igrati u visokom ritmu i, ako ima svoj dan, može stvoriti probleme i najboljim ekipama. Tako da se mi poslije Cibone moramo regenerirati stvarno što prije moguće i trebamo skautirati Osijek koliko god ćemo za to imati vremena. Moramo tamo doći željni pobjede i od prve minute pokazati tko je bolji i kvalitetniji protivnik', izjavio je Mustapić.

Vrijednosnice Osijek ovog tjedna odlučile su se rastati od dosadašnjeg trenera Vladimira Krstića.

'To može biti šok-terapija za ekipu. Nikad se ne zna, može otići u oba smjera. Može se sve raspasti, a može se i dogoditi da ekipa odlično reagira na promjenu trenera. Mislim da je najbitnije od svega da ih ne podcijenimo. Oni su stvarno mladi, fizički jako spremni dečki, koji mogu igrati košarku na jednom visokom intenzitetu i to može stvoriti problem. Ako dođe neka ekipa s podcjenjivačkim intenzitetom i ako još ima loš šuterski dan, lako to može otići u krivom smjeru', dodao je Mustapić.

Ulaznice za utakmicu protiv Cibone mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.

  • +9
ABA liga, KK Cedevita - KK Zadar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL