2. kolo Eurokupa

Cedevita dočekuje Albu s legendarnim Aitom na klupi: Imaju poseban stil

09.10.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Nakon pobjede na gostovanju u Zadru, u sklopu regionalne ABA lige, košarkaši Cedevite u srijedu pred svojim navijačima dočekuje Albu iz Berlina u 2. kola B skupine Eurokupa. Svi igrači su uvjereni kako će uz pravu podršku publike (u našem mini KVIZU možete osvojiti ulaznice!) put do pobjede nad atraktivnim protivnikom biti lakši…

U srijedu košarkaši Cedevite u Domu sportova u sklopu 2. kola B skupine 7Days Eurokupa ugostiti Albu Berlin (u 19:30). U prvom kolu spomenutog natjecanja momčad Sita Alonsa u gostima je sa 82:68 poražena kod Limogesa, dok je Alba kod kuće sa 107:91 nadigrala turski Tofaš.

Alba je protivnik kojeg definitivno vrijedi vidjeti. Riječ je o jednom od najboljih njemačkih klubova koji od početka sezone igra u fantastičnoj formi. Treba reći kako je Alba u prvom kolu nove sezone Bundeslige kod kuće pregazila Science City Jenu 112:55, a zatim je prošle nedjelje na domaćem parketu u osmini finala Kupa Njemačke sa 88:68 nadigrala Medi Bayreuth. Statistika tako govori da je Alba – koju uspješno vodi legendarni španjolski trener Aito - u dosadašnje tri utakmice protivnike pobjeđivala s prosječno 33,66 poena razlike, a najmanju pobjedu upisali su sa +16.

Osvojite ulaznice za utakmicu Cedevita-ALBA!

Sudjeluj

Za sudjelovanje u kvizu klikni ovdje

Pet najbržih koji odgovore na ponuđeno pitanje nagrađujemo s dvije ulaznice (dijelimo 5 x po dvije ulaznice koje na ime i prezime možete podići na blagajni 45 minuta prije utakmice).

'Alba od početka sezone igra vrlo dobro. Imaju poseban stil. Žele odmah s loptom prijeći u protivničko polje, a u obrani se dobro vraćaju i dobro kradu lopte. Oni su momčad koja igra na preko 100 poena, a u ovom trenutku za nas je teško igrati na tom nivou, tako da ćemo morati biti spremni. Ramljak i Magette će možda moći zaigrati, no dosad su s nama odradili samo jedan trening, a nismo u žurbi. Ako će nam moći pomoći s klupe, bit će super', rekao je trener Cedevite Sito Alonso.

Vjerojatno najbolje Albu poznaje Elgin Cook, koji je prošle sezone u Njemačkoj igrao za Ludwigsburg. Protiv Albe je tada u regularnoj sezoni odigrao dvije utakmice (u jednoj je zabio 20, a u drugoj 10 poena), a protiv te momčadi Ludwigsburg se susreo i u polufinalu doigravanja. Alba je u playoffu Cookovu momčad u seriji svladala s 3-0, a Cook je u prvoj i drugoj utakmici zabio po 15 poena, dok je u trećoj ubacio 21.

'Alba je odlična momčad, koja je dobro vođena. Ove sezone vratili su mnogo igrača iz prošle godine. Vole trčati u tranziciju i imaju puno igrača koji su sposobni brzo zabijati, tako da moramo biti fokusirani u obrani, moramo vjerovati svojem trenerskom štabu i igrati kao momčad. Bilo je sjajno upisati pobjedu protiv Zadra u subotu. To je ono što nam treba da izgradimo samopouzdanje, da učimo navike suigrača i da posložimo igru', izjavio je Cook.

Poraz od Limogesa u gostima u prvom kolu Eurokupa daleko je od katastrofe…

'Sezona je još duga i imamo još prilika da upišemo puno pobjeda. Trenutno živimo dan po dan. Moramo napredovati svakim danom. Pobjeda protiv Zadra za nas je definitivno bila važna i veselimo se našoj sljedećoj pobjedi.'

Protiv Zadra je Cook odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone:

'Počeo sam igrati malo bolje, no još ima puno stvari koje mogu napraviti drugačije kako bih pomogao svojoj momčadi da pobjeđuje i bude uspješna. Stvar je u učenju i tome da budeš konzistentan u svakoj utakmici.'

Protiv Partizana na otvaranju ABA lige Cedevita je u Domu sportova imala vrlo dobru potporu. Takvoj se nada i protiv Albe.

'Atmosfera je bila fantastična. Bio sam iznenađen posjetom. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici svojim navijačima priuštiti pobjedu', rekao je Cook.

Iz kluba pozivaju sve navijače da dođu ranije kako bi se zabavili u fan zoni i uvodnom programu, a najavljene su i nagradne igre tijekom susreta.

Ulaznice za utakmicu Cedevita-ALBA(srijeda, Dom sportova, podbacivanje u 19:30h) po cijeni od 40,00kn mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.